Mislila je da ima anksioznost, a zapravo su panični napadi bili simptom nečeg mnogo ozbiljnijeg

Skener glave je pokazao da ima tumor u mozgu veličine dve jabuke

  • 1
Katrin Vilkokson Printskrin Fejsbuk/ Catherine Wilcockson

U decembru 2018. godine Katrin Vilkokson (37) iiz Engleske počela je da gubi svest, osećala se umorno i uspaničeno. U početku su joj dijagnostikovani panični napadi i poremećaj doživljaja realnosti, a lekari su joj propisali antidepresive.

Međutim, šest meseci kasnije otkrila je da je to zapravo posledica tumora mozga koji joj u glavi raste već 20 godina.

Tumor je otkriven u maju 2019. godine, kada je pretpela snažan napad u toku spavanja, pala sa kreveta i razbila glavu o zemlju.

Majka dve devojčice je odmah prevezena u opštu bolnicu u Šefildu, urađen je skener glave koji je pokazao da ima tumor u mozgu veličine dve jabuke.

- To je bila apsolutna noćna mora. U meni je prevladao taj grozni osećaj panike. Imala sam kratke gubitke svesti, koji su se dešavali stalno. Jedne noći sam se probudila na podu - bila sam zbunjena, a moje ćerke su izgledale preplašeno. Da nije njih, danas ne bih bila živa, spasile su mi život - ispričala je.

Osvrćući se unazad, Katrin kaže da joj je drago što je na kraju pronađena jer je ona živela sa bolešću, odnosno svakodnevno obavljala sve obaveze uprkos simptomima.

- Kada pomislim na to, bude mi još gore jer sam sebe i druge dovodila u opasnost. Nisam patila od napada panike, već se iza toga krila ozbiljna bolest. Svaki dan sam obavljala uobičajene stvari i bila sam sa devojčicama, moglo je nešto poći po zlu - priča Katrin.

Odmah nakon skenera glave, lekari su joj saopštili da ima tumor na mozgu (astrocitom). Tumor joj je postepeno rastao u mozgu, najmanje 20 godina.

Zdravlje joj je bilo ugroženo, te su lekari samo mesec dana nakon dijagnoze uradili hitnu operaciju koja je ostavila 34 uboda na glavi. Srećom, sve je proteklo u najboljem redu, a ova hrabra mama je posebno zahvalna hirurgu koji joj je ulio poverenje tokom teših dana.

Šest nedelja nakon operacije bila je podvrgnuta radioterapiji i hemoterapiji, a u martu ove godine lekari su pregledom ustanovili da se tumor smanjio 5 odsto u odnosu na prvobitnu veličinu, kada je otkriven.

- Ova godina je bila potpuni vrtlog, ali znam da moram da nastavim dalje - zbog sebe i svojih ćerki. Moram da ostanem optimista. Mogla sam umreti, ali sam ovde. Želim da kažem drugima koji možda prolaze kroz isto što i ja, da mogu da prežive sve ovo. Sećam se da su sve vesti koje sam pročitala uvek bile tako negativne i crne, ali možete izaći kao pobednici, i biti jaki kao i uvek - naglasila je ova hrabra pacijentkinja.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA