Druga onlajn radionica "Građani u promišljanju“

Druga međunarodna onlajn radionica “Građani u promišljanju” održaće se od u subotu 27. juna pod rukovodstvom Marine Mojović i Jelice Satarić.

  • 0
Sijalica foto: pixabay.com

Radionica će se odvijati preko Zoom platforme od 12.00h do 16.00h na engleskom i srpskom jeziku u organizaciji udruženja Koinonia-Art iz Beograda, piše  portal Lični napredak.

Na konferenciji će učestvovati Stefan Cerovina, Marijana Ajduković, Branka Bakić, Dragoslav Stefanović, Dragana Dragojević, Angela Eden, Alice Mulasso, Francesca Bascialla, Lorenzo La Scala, James Krantz, Dale Godby, Carla Penna, Richard Morgan Jones, Chris Scanlon, Klavdija Grkman, Anne Zajenkowska, Marija Jevtić, Sanja Jokić, Vilma Jovičić, Tanja Štrbac, Danica Banašević, Pavle Milošević, Zaven Đorđević, Jasmina Knežević Tasić.

Radionici se pristupa putem besplatne registacije na sledeće mejlove: jelena.v.tasic@gmail.com, stefancerovina1988@yahoo.com i dr.marinamojovic@gmail.com. 

Konferencije “Građani u promišljanju” – lokalne, regionalne ili internacionalne, važni su događaji u okviru Koinoije građana u promišljanju (GP zajednice).

Opšti ciljevi konferencija su unapređenje GP teorije, GP prakse, GP istraživanja i komunikacije kroz GP mreže, uključujući razvoj saradnje sa svima koji su nagžovani na sličnim poduhvatima – zajedničko učenje svih zaintersovanih za ovu oblast.

O građanima u promišljanju (GP)

Srpski građani u promišljanju su zajednice, koju su u Srbiji i na teritoriji bivše Jugoslavije osnovale dva psihijatra, trening grupa analitičara i prohoanalitička psihoterapeuta dr Marina Mojović i dr Jelica Satarić – prevashodno iz želje da svoje iskustvo s terapeutskim zajednicama primene na traumatizovane zajednice na terenu (tokom “strašnih devedesetih” i njihovih posledica). Od tada, u saradnji sa građanima učesnicima, grđanima voditeljima i kolegama (iz Srbije i insotranstva polako i pažljivo su istraživale/tražile najbolje načine da se razviju mogućnosti da svi zainteresovani građani učestvuju u psihosocijalnim razgovorima na dobrovoljnoj bazi (besplatno) tako kombinujući sledeće tradicije: psihoanalitičku, grupnoanalitičku, grupnih odnosa, Listening post, Bridžerovu tradicionalnu, tradiciju društvenog sanjanja i tradiciju terapeutske zajednice – ova nova psihosocijalna metodologija je zamišljena početkom 2000-ih a potom je negovana, oblikovana i razvijana prilagođavajući se okolnostima i potrebama određenih zajednica, kao i u konstantnom ogledanju i komunikaciji sa srodnim aktivnostima-projektima (u regionu i svetu).

O osnivačima „Građana u promišljanju“

Građani u promišljanju foto: promo

Marina Mojović

MA, MD, prihijatar, psihijatar, psihoanalitički psihoterapeut, grupni analitičar, organizacioni konsultant u Srbiji. Punopravni je član Međunarodnog društva grupnih analitičara, Međunarodnog udruženja za grupnu psihoterapiju i grupneprocese, Evropske zajednice psihoanalitičkih psihoterapeuta, Međunarodnog društva za psihoanalitičke studije organizacija i Organizacije za promociju razumevanja društva, saradnica Fondacije „Gordon Lorens“, član uredništvana projektu izrade grupnoanalitičkog rečnika.

U Društvu grupnih analitičara Beograda trening grupni analitičar i supervizor, osnivač i predsednik GAS – Beogradske psiho-socijalne sekcije, treninga iz sistemsko-psihodinamskogorganizacionog konsaltinga i treninga za oblast društvenog sanjanja u Srbiji.

Prezentuje i piše na teme kao što su socijalne traume, socijalno nesvesno, velike grupe, poremećene matricesa „crnim rupama“; autor je koncepata „društveno-psihičkaskloništa“ i„trauma začeća“.

Jelica Satarić

MD, psihijatar, individualni psihoterapeut i grupni analitičar sa privatnom praksom u Beogradu. Član je Srpske lekarske komore, Udruženja psihijatara Srbije, Društva psihoanalitičkih psihoterapeuta Srbije i Društva grupnih analitičara Beograd (GAS Beograd), čiji je trenutno predsednik ijedan od voditelja Psihosocijalne sekcije. Član je Međunarodnog društva grupnih analitičara (GASI). Jedna je od osnivača i aktivno učestvuje u projektu srpskih građana u promišljanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA