≫ 

Postoji prirodni lek koji može da ublaži prve simptome korona virusa i ublaži njegovo napredovanje?

Naučnici će sprovesti istraživanje kako bi utvrdili delotvornost ovog prirodnog leka na korona virus

  • 4
Nos, disanje Foto: Shutterstock

Korona virus je i dalje i te kako prisutak u Srbiji, ali i u svetu, pa se neprekidno sprovode nova naučna istraživanja kako bi se razoružao ovaj nevidljivi neprijatelj.

Prethodno su naučnici otkrili da jedan prirodni lek može da pomogne u ublažavanju dužine prehlade.

Baš kao i ostale prehlade i korona virus utiče na respiratorni sistem pa su zdravom logikom ustanovili da ovaj prirodni lek može da koristi i ljudima koji boluju od korone.

Sada istraživački tim sa Univerziteta u Edinburgu želi da testira ovu teoriju.

- U nedostatku odgovarajuće vakcine potreban nam je siguran i efikasan tretman koji bi mogao da se koristi širom sveta – kazali su naučnici.

Njihove tvrdnje odnose se na to kako hloridni joni koji se dobijaju iz soli imaju antivirusni efekat koji deluje na brojne vrste virusa.

Iz ovoga su pretpostavili da ispiranje nosa i grla slanom vodom može da igra ulogu u smanjenju simptoma i trajanja infekcije kovidom.

morska so Foto: Pixabay.com

Škotska istraga sada regrutuje volontere sa korona virusom kako bi učestvovali u njihovom istraživanju.

Kod lečenja korona virusa jako je važno piti što više tečnosti s ciljem da se što češće mokri i da se spreči dehidracija.

Nacionalni zdravstveni centar Britanije savetuje i upotrebu paracetamola ili brufena za ublažavanje neprijatnih simptoma.

A za ublažavanje kašlja savetuju izbegavanje ležanja na leđima, već ležanje na boku ili sedenje, a delotvorno je i konzumiranje meda.

Video: U Nišu je proizveden prvi srpski test na novi korona virus

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rada

    25. jun 2020 | 19:02

    To ispiranje sa slanom vodom znamo od nasih majki i baka koje su nas ucile jos dok smo bili deca. Ali ja svojoj dece i pored slane vode dajem prirodn i kvalitetn lek to su suplementi kurkuma , OPC+C i indijski tamjan tu je pro100 koji su jako lekoviti i pomazu u lecenju tezih bolesti pa i koronavirusa. Puni vitamina C i drugih minerala za jacanje imunoloskog sistema.

  • Boki

    25. jun 2020 | 15:24

    Sto da solim vodu,kada mogu da kupim fizioloski rastvor

  • Istina

    25. jun 2020 | 16:21

    Pivo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA