≫ 

Covid-19 mu je uzeo život, shvatite virus ozbiljno: "Zbog gluposti sam stavio porodicu u opasnost"

Izgubio je borbu za život

  • 0
Tomi Masijas Foto: Printskrin Fejsbuk/Tommy Macias

Tomi Masijas (51) iz Amerike, preminuo je od posledica korona virusa. Malo pre smrti on je putem svog Fejsbuk profila otkrio da se zarazio na rođendanskoj proslavi.

Tomijeva porodica je ispričala za "NBC Los Angeles" da se na zabavi nalazio njegov prijatelj koji je imao Covid-19, a da je ubrzo nesrećan muškarac razvio infekciju.

- Neki od vas znaju, ali većina ne. Izašao sam pre nekoliko nedelja i zarazio se koronom. U ponedeljak sam se testirao i u četvrtak mi je bilo potvrđeno prisustvo Covid-19 virusa. Zbog svoje gluposti stavio sam u opasnost zdravlje svoje majke i sestre, odnosno cele porodice. Ovo je vrlo bolno iskustvo -  napisao je na Fejsbuku nekoliko dana pre smrti.

Tomi je potom savetovao sve da obavezno nose masku.

- Ovo nije šala. Ako morate da izađete, stavite masku i praktikujte socijalnu distancu. Ne budite 'idioti' poput mene. Hvala svim mojim prijateljima koji su mi doneli hranu i svima koji su bili tu zbog mene. Nadam se da ću, uz Božju pomoć, ovo preživeti - piše u objavi.

Muškarac, koji je bolovao od dijabetesa, preminuo je 21. juna nakon što je hitno prebačen u bolnicu, jer je imao poteškoće s disanjem, prenosi "NBC Los Angeles".

Nakon dolaska bio je intubiran i stavljen na respirator, ali podlegao je bolesti Covid-19 samo nekoliko sati kasnije, rekla je njegova sestričina Daniela Lopez.

Lopez je za novinsku stanicu rekla da je njen ujak mesecima bio u karantinu pre nego što je otišao na rođendansku zabavu, dodajući da je Masijas "redovno nosio masku i preduzimao sve mere predostrožnosti".

Bolnica, pacijent, bolnički krevet Foto: Shutterstock

- To je bio samo jedan trenutak. Pošto se epidemija stišavala, a on dugo nije video svoje prijatelje, mislio je da stvari konačno idu na bolje i odlučio je da ode na proslavu - ispričala je.

Njegova sestričina je zamolila sve ljude da ozbiljno shvate novi virus.

- Ne možete samo da mislite da ste zdravi. Morate da preduzmete dodatnu opreznost da zaštitite sve oko sebe kako ne biste naneli štetu drugim ljudima. Žao nam je što nismo stigli Tomiju da kažemo koliko ga volimo i što nismo mogli da se oprostimo - kaže.

Video: Ispovest lekara koji je izvršio 9 autopsija na umrlima od korone: U plućima smo našli samo sluz

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA