• 1

Ovo je najrizičnija aktivnost koja povećava mogućnost zaraze koronom: Ne izlažite se opasnosti!

Najrizičnije aktivnosti koje povećavaju mogućnost infekcije korona virusom

  • 1
Korona virus

Foto: Pixabay

Korona virus se može preneti putem respiratornih kapljica, kada govorimo ili kašljemo, a ako gledamo iz ugla određenih aktivnosti postoje one koje se smatraju najrizičnijim jer povećavaju mogućnost infekcije.

Grupa lekara iz Teksasa je napravila spisak najrizičnijih aktivnosti koje su rangirane ocenom od 1 do 10.

Tako uzimanje pisma iz poštanskog sandučića ne nosi veliku potencijalnu opasnost od infekcije korona virusom, dok se poseta kafića i barova smatra najrizičnijim, prema podacima sa liste.

Osim toga, u najrizičnije aktivnosti spadaju odlazak na koncert i na sportski stadion, kao i prisustvovanje verskoj službi sa više od 500 ljudi.

Aktivnosti sa niskim rizikom od infekcije korona virusom su naručivanje hrane iz restorana, punjenje goriva, igranje tenisa i kampovanje. Svaka od njih dobila je ocenu 2.

Odlazak u kupovinu namirnica ocenjen je samo malo rizičnijim, ali odlazak kod frizera, rukovanje i vežbanje u teretani nose mnogo veći rizik, prema spisku koji ovde možete videti.

Lekari su saopštili da su rangirali aktivnosti na osnovu podataka koje su dobili od svojih članova pod pretpostavkom da učesnici preduzimaju bezbednosne mere.

(K.M./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima