≫ 

Dr Goran Stevanović: "Ne postoji magičan lek za korona virus"

Nema sumnje da će ga nadležni nabaviti čim bude bio dostupan

  • 3
Goran Stevanovic, Korona Virus Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević, Pixabay

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS Goran Stevanović kaže da još uvek nema leka za koji može pouzdano da se tvrdi da leči virus Kovid-19 uz napomenu da se oboleli od korona virusa u Srbiji leče po protokolima domaće zdravstvene struke.

- Ne postoji čaroban lek koji leči koronu, postoje samo ''kandidati'' za dobre i uspešne lekove čija su ispitivanja u toku - rekao je Stevanović komentarišući navode da je u Rusiji otkriven lek za Kovid 19 i da je Srbija među 50 zemalja kojoj će od septembra biti dostupan taj medikament.

Stevanović je kazao da je veliki broj lekova za koronu u različitim fazama kliničkih ispitivanja i da to govori koliko se malo zna o virusu Kovid 19.

- Kada se bude pojavio pouzdan lek, siguran sam da će naša država uložiti maksimalan napor da bude dostupan i pacijentima u Srbiji - rekao je Stevanović novinarima u Palati Srbija.

Dodao je da se oboleli od virusa korona u Srbiji trenutno leče terapijom u skladu sa domaćim protokolima napravljenim na osnovu iskustva naših lekara, najboljeg iskustva stručnjaka iz inostranstva i lekova dostpunih na svetskom tržištu.

- Čim se bude pojavilo nešto bolje, uvrstićemo u protokol i insistirati da se nabavi - naveo je Stevanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA