≫ 

Milorad iz Šapca: "Koje su prave reči da supruzi na fin način kažem da treba da smrša"

"Venčali smo se pre 6 godina. Tad je bila vitka i vodila je zdrav život..."

  • 9
Mlada gojazna devojka

Foto-ilustracija: Shutterstock

- Koje su prave reči koje bih mogao da upotrebim kako bih svoju suprugu naterao da izgubi na težini? – pita nas Milorad (46) iz Šapca.

- Čini mi se da jede ravnomerno, ali me brine to što svaki dan pije alkohol. Budući da u njemu ima mnogo kalorija, verujem da je to razlog njenog gojenja. Sad je dostigla težinu od 90 kilograma.

Venčali smo se pre 6 godina. Tad je bila vitka i vodila je zdrav život. Pazila je šta jede i pije, a često je vozila i bicikl i išla u šetnje. To se ubrzo promenilo otkako je sve više počela da pije alkohol. Kad je pitam u čemu je problem, kaže da je sve u redu i da "jednostavno voli da popije".

Sve više se plašim za njeno zdravlje, a pogotovo što korona ne jenjava. Na početku bih i ja popio sa njom, ali sam to davno prekinuo, ne želeći da mi pređe u naviku.

Nagovestio sam joj da treba da izgubi na težini, ali mi se čini da me nije razumela. Koje prave reči da upotrebim? – pita nas.

Odgovor:

 

Očito je da je vaša supruga nesrećna. Sedite da popričate s njom kad je trezna i recite joj da želite da čujete razlog zašto toliko pije.

Kažite joj koliko je volite i da ste zabrinuti, jer je alarmantno ako se alkohol upražnjava svaki dan.

Predložite joj da se vratite u nekadašnje aktivnosti – idite u zajedničke šetnje, na trčanje ili vožnju biciklom. Budite nežni i pažljivi prema njenim osećanjima. Saslušajte je. Ne dozvolite joj da još više potone.

(Telegraf.rs)4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    19. jul 2020 | 19:16

    Vidju junacino,BOLJE DA LJULJA NEGO DA ZULJA😉

  • 👍

    19. jul 2020 | 19:50

    Pravi muškarac, svaka čast. Brine o supruzi, želi da joj pomogne, i vodi računa kako da je ne uvredi. Bravo. Ugledajte se muškarci na njega.

  • 😢

    19. jul 2020 | 19:54

    Pod hitno da prestane da pije alkohol jer će na kraju biti ,,alkoholičarka ,gojazna, a brak će Vam se raspasti jer ništa ružnije od pijane žene.Vaš problem je pre kako je odvići od alkohola.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA