≫ 

Tek rođena beba se "borila za život" nakon infekcije korona virusom, roditelji negativni

Beba se "borila da diše" nakon infekcije korona virusom

  • 1
beba foto-ilustracija: pixabay.com

Beba je rođena u bolnici 11. maja, ali su je ubrzo lekari smestili na Odeljenje intenzivne nege zbog komplikacija koje je izazvao korona virus. Dečak nije mogao da diše, a test je potvrdio da je pozitivan na Covid-19.

Prisli Dovdal je postao jedan od najmlađih pacijenata u Velikoj Britaniji obolelih od Covid-19, jer je u tom trenutku beba bila stara svega dva dana.

Odmah po rođenju on je imao problem sa disanjem, a mama novorođenčeta, Roksana, nije mogla da da ga vidi narednih četiri sata od porođaja, a prvi put ga je dodirnula nekoliko dana kasnije.

Roksana i njen suprug Sem su bili u šoku kada su dobili informacije od lekara da je njihova tek rođena beba pozitivna na korona virus.

- Nisam mogla da verujem šta čujem. Bio je to takav šok. Nazvali su me u sredu uveče, dva dana nakon što se rodio Prisli, i pitali da li smo muž i ja još dobili rezultate kovid testa. Zatim su nam rekli: 'Oboje ste negativni, ali Prisli je pozitivan. Vidimo se sutra '. Bilo je upravo tako. Osećala sam bes i krivicu što nisam mogla da zaštitim sina. Bila sam posramljena, smatrala sam da bi nas drugi ljudi gledali drugačije kada bismo im rekli. Mislim da nikada nećemo znati kako je mogao da dobije virus - ispričala je mama zaražene bebe.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Roxanne Dowdall (@roxydowdall) on

Srećom, mali Prisli se potpuno oporavio od virusa i sada je srećan i zdrav već 12 nedelja.

Roksana, koja je takođe mama dvogodišne devojčic Diki, rekla je da je porođaj bio "izuzetno težak".

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Roxanne Dowdall (@roxydowdall) on

Nije verovala da će Prisli uspeti da preživi prvu noć.

- Čim se porodite, čekate da čuete prvi plač bebe, ali nisam ništa čula. Moj sin uopšte nije mogao da diše. Babica je pozvala medicinsko osoblje, a lekari sa Odeljenja neonatalne intenzivne nege su došli i odveli ga. Bilo je vrlo nadrealno iskustvo kada sam ga videla tamo sa svim instalirnim cevima i doktorima koji su pratili njegovo stanje. Bilo je kao na filmu. Znala sam da to moje dete, ali nisam tako osećala. Nismo imali priliku da ostvarimo kontakt - ispričala je mlada mama.

Video: Nadljudska borba za život bebe u Nišu

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    31. jul 2020 | 16:12

    Kako je moguce uopste? Naucna fantastika ili testovi ne valjaju nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA