≫ 

"Korona nije običan grip, dovodi do mnogih promena unutar organizma"

Dr Nebojša Lađević otkriva šta znamo o Covid-19 bolesti

  • 2
korona virus, soj Foto: Pixabay.com

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Srbije od zarazne bolesti COVID-19 pričao je danas o tome koliko se korona virus razlikuje od običnog gripa.

Prof. dr Nebojša Lađević, direktor Centra za anesteziologiju i i reanimatologiju KCS, objasnio je da za bolje poznavanje virusa je potrebno dugotrajno istraživanje i kontrolisane studije. 

Na taj način ćemo moći da dođemo  do značajnog pomaka u terapijskim merama i u pristupu.

Mi svoje protokle lečenja od početka sprovodimo, adaptiramo i prilagođavamo najnovijim saznanjimaa. Svakako ono što znamo jeste da ova vrsta virusne infekcije jeste opadnija od ostalih - to nije jedan običan grip već da on pored promena na plućima, dovodi do drugih promena unutrar organizma, tako da on komplikuje kliničku sliku. Sama klinička slika je komplikovanija, lečenje je komplikovanije, dugotrajnije, a kada imate mnogo komplikovanih pacijenata koje je potrebno dugo lečiti onda dolazi do značajnog opterećenja kapaciteta.

Dr Lađević je napomenuo da je ključna prevencija...

- Zbog toga naglašavamo da je potrebna prevencija kako bismo imali vremena, snage i posvećenosti pacijentima da ih na pravi način lečimo - podvukao je direktor Centra za anesteziologiju i i reanimatologiju KCS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5544

    31. jul 2020 | 16:55

    Korona je PLANSKI ubuca ljudi,koga je nazalost stvorio a ko drugi nego Covek Odron,da nas unisti,zagorca nam zivot,a kako ,sta i dalje ce biti zivi bili pa videli.Ipak,Bozija je najjaca i zadnja,ne zaboravite!!☝️☝️

  • zac

    31. jul 2020 | 15:41

    Pa kako cemo onda primati vakcinu ako se jos nezna tacno lecenje i uopste sta je tacno korona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA