Dr Kon o tome dokle se stiglo s vakcinom: "Ne čekamo kandidat vakcinu, već koju možemo da koristimo"

"Kada budemo čuli za neku koja je prošla sve faze ispitivanja, ona više nije potencijalna ili kandidat vakcina, već ona koja se može koristiti", objasnio je Kon

  • 4
dr Predrag Kon, vakcina protiv gripa Foto: Milena Đorđević

Doktor Predrag Kon rekao je da došlo do postupnog smanjenja registrovanja novoobolelih, kao i pregleda i sumnjivih slučajeva u kovid-ambulantama, a smanjuje se i prisutnost u kovid-bolnicama.

Što se tiče njegovih saznanja o tome dokle se stiglo sa vakcinom, Kon je, gostujući u Dnevniku RTS, rekao da su one u fazi ispitivanja.

- Kada budemo čuli za neku koja je prošla sve faze ispitivanja, ona više nije potencijalna ili kandidat vakcina, već ona koja se može koristiti. Za sada to još uvek nemamo. Očekujemo, i po onome što se saopštava, očigledno je da smo u kontaktu sa nekim firmama koje to proizvode - navodi Kon.

Najviše izgleda da bude u upotrebi, kako je dodao, imaju one vakcine koje su ušle u treću, ili su se približile trećoj fazi istraživanja.

Dr Kon je objasnio i to da li podaci svedoče da je došlo do pada zaraze, kao i to šta će biti sa Kriznim štabom.

Video: Država ima interes da dođe do vakcine što pre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA