≫ 

Iranski lekari upozoravaju na simptom korona virusa koji se može javiti pre svih očiglednih

Dobro proverite svoj sluh

  • 0
korona virus foto: pixabay.com

Simptomi korona virusa su odavno već poznati: temperatura, suvi kašalj i gubitak čula mirisa i ukusa. Međutim, takoše biste mogli biti izloženi riziku od virusa ako razvijete jedan simptom u ušima.

Naime, ako osećate da slabije čujete, trebalo bi da razmislite o samoizolaciji jer stručnjaci sada savetuju da se, ako osetite bilo kakve suptilne promene u sluhu, javite lekaru.

Naučnici iz Irana tvrde da promene u sluhu mogu biti prvi upozoravajući znak zaraze.

- Da li SARS-CoV-2 može zaraziti i neuronske puteve uključene u ravnotežu sluha nije poznato, ali inicijalna zapažanja impliciraju na ovu mogućnost. Nedavno istraživanje kod pacijenata sa potvrđenim kovidom otkrilo je porast praga visoke frekvencije čistog toga - navode oni.

Ipak, slabiji sluh ne mora obavezno ukazivati na korona virus. Njega takođe može izazvati nagli, veoma glasan šum ili čak uzimanje određenih lekova.

Ipak, ukoliko se nakon promena u sluhu počnu javljati i drugi simptomi, onda je definitivno najbolje da se obratite dežurnoj kovid ambulanti i uradite test.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA