≫ 

Ove vežbe vam mogu pomoći da ubrzate metabolizam i efikasnije mršavite

Saveti jednog trenera

  • 0
mršavljenje, dijate, stomak Foto: Pixabay.com

Šta usporava vaš metabolizam i šta možete učiniti da biste ga ubrzali? Trener Tod Lubinskas je, za portal Body and Soul, odgovrio na ovo pitanje. Naveo je nekoliko saveta za ubrzavanje metabolizma i efikasnije sagorevanja masti u organizmu.

Metabolizam je proces kojim vaš organitam pretvara hranu i piće koje unosite u energiju. Jednostavno rečeno, što je sporiji vaš metabolizam, to manje kalorija trošite, čime se one skladište kao masti. Ali, postoje jednostavni načini za optimizaciju metabolizma i bolje sagorevanje masti.

Ne preskačite doručak!

Ništa ne jesti posle buđenja siguran je način za usporavanje metabolizma. Svako jutro moramo "pokrenuti motor" uz hranjiv doručak i najmanje pola litra vode. Time pripremamo organizam za dan koji je pred nama

Izbegavajte hranu koja sadrži visoku količinu trans masti i šećera.

Ove namirnice će sniziti nivo vaše energije, ali čuvaće se u vašem telu posle obroka i možda ćete se osećati prezasićeno i umorno.

obrok, doručak foto: pixabay.com

Naporne vežbe pred spavanje

- Ja uveče radim naporne vežbe za jačanje mišića. Na taj način telo će mi sagorevati masti dok spavam u fazi oporavka. Taj trening kod mene može trajati 40-60 minuta  - rekao je Tod Lubinskas .

Trening naporan za mišiće omogućava organizmu da sagoreva masti i u periodu posle vežbe. Važno je napomenuti da posle ove vežbe obavezno mora da sledi hranjiv obrok i najmanje litar vode.

Jutarnje zagrevanje 

Intenzivni trening od 45 minuta, uz minimalni odmor, omogućava vašem telu da održi visok puls srca i radno opterećenje, čime povećava protok krvi i radnu sposobnost pod pritiskom.

Trčanje

Od trčanja ćete dobiti savršenu liniju. Kardio je odličan oblik vežbanja ako želite da smršate i skinete nekoliko centimetara trbušne masti. Bez obzira da li trčite ili hodate, ako održavate puls od 70-80 dok se krećete, sagorevate masti.

Trčanje, Trening Foto: Pexels.com

Vežbe za ubrzanje metabolizma:

Naravno, pored brojnih dnevnih obaveza nemamo uvek dovoljno vremena da pratimo sve ove savete. Upravo zato je trener predstavio dve jednostavne vežbe za svako jutro i veče.

Jutarnje:

Kruženje rukama u oba smera: 30 sekundi

Zamah nogu: 30 sekundi

Čučnjevi: 30 sekundi

Naizmenični iskorak: 30 sekundi

Trčanje u mestu: 60 sekundi

čučnjevi Pixabay.com

Večernje: 

Sklekovi (ženski) : 4 puta po 10

Odmarajte 30 sekundi između setova.

Zgibovi (ženski): 4 puta po 6

Odmarajte  90 sekundi između setova.

Čučnjevi: 3 puta po 10

Odmarajte  60 sekundi između setova.

Video: Ovako su Kozaci nekada jahali: Fitnes instruktorka ima ideju za sjajnu kondiciju i vrhunsku zabavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA