Dr Kon otkrio koja vrsta maske je najbolja zaštita od korone

Dr Kon je još jednom naglasio da je maska neophodna za zaštitu od virusa

  • 5
Konferencija krizni štab Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva Srbije od zarazne bolesti COVID-19 obratio se na konferenciji za medije.

Na redovnoj konferenciji za medije o korona virusu u Srbiji epidemilog Predrag Kon je još jednom naglasio da su, posebno kada su škole u pitanju, da su sve maske korisne, bilo jednoslojne (platnene), dvoslojne, višeslojne, hiruške ili epidemiološke.

- Platno štiti da ne dođe do toga da osoba koja ima i nosi virus ga ne ispušta kada govori, već da se virus zadržava na toj maski. To je razlog zašto se maske nose - istakao je Kon.

- Svakako da dva sloja više štite nego jedan, ali to nikakve veze nema u ovoj situaciji kada govorimo o zaštiti dece u populaciji osim u medicinskim uslovima kada su neophodne standardizovane maske - istakao je cenjeni stručnjak.

Doktor je dodao da su najobičnije platnene maske sasvim dovoljne, ali je još jednom podvukao da su troslojne maske najbolje.

- Maske su uglavnom dvoslojne. Ako skinete bilo koju masku, sve se čine kao iz jednog dela ali ćete zapravo videti da se sastoje iz više slojeva - zaključio je epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 dr Predrag Kon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA