Ova mama je smršala 41 kilogram za manje od godinu dana: Otkrila je svoj jelovnik

Neverovatna priča Džo Lojd

  • 4
Jo Lloyd challenge Foto: Privatna arhiva

Džo Lojd je odlučila da promeni svoj život iz korena, i pronašla je dijetu kojom je smršala i popravila svoje zdravstveno stanje. U procesu mršavljenja shvatila je da postoje mnoge zablude u vezi sa dijetama i skidanjem kilograma.

Medicinska sestra i majka dva dečaka, uvek je imala previše obaveza, ali joj zdravstveno stanje nikada nije predstavljalo prioritet.

- Retko sam kuvala. Bilo mi je jako teško posle druge trudnoće kada sam izgubila jednog od blizanaca. Sebe sam postavila na poslednje mesto i samo sam se fokusirala na dobrobit svoje dece - izjavila je Džo za portal Body+Soul.

Jo Lloyd challenge Foto: Privatna arhiva

- Pokušavala sam brojne dijete ali su se kilogrami uvek vraćali brzo. Imam problem sa kilogramima još od detinjstva. Kao mala sam se hranila nezdravo - priznala je Džo.

Kada je Džo stala na vagu i ugledala 100 kilograma, konačno je odlučila da preokrene svoj život. Shvatila je da se ne radi samo o estetici i da duguje svoje zdravlje svojim sinovima.

Za nešto manje od godinu dana Džo je uspešno smršala 41 kilogram, i naučila kako da odvoji malo vremena za sebe i svoje zdravlje. Svoj uspeh održava već tri godine, a evo kako je to uspela.

Dijeta

Jo Lloyd challenge Foto: Privatna arhiva

Za razliku od uobičajenih dijeta Džo prati ishranu u kojoj unosi mnogo šećera a malo masti.

Doručak: Voćni smuti (a vikendom obično palačinke)

Jutarnja užina: Ovsena kaša sa većem

Ručak: Čorba ili supa

Popodnevna užina: Malo čokolade

Večera: Pirinač i meso

Desert: Lagan čokoladni mus

Vežbe

Što se treninga tiče Džo se u početku odlučila na duge šestenje sa svojim sinovima. Vremenom je shvatila da je potrebno više. Imala je jedan trening na DVD-u i izazvala je sebe da svakodnevno barem jednom odradi čitavu vežbu. Kaže da joj je to u početku predstavljalo obavezu, ali joj sada pričinjava zadovoljstvo.

Džo i njen najveći izazov

Jo Lloyd challenge Foto: Privatna arhiva

Kao zaposlena mama, promena načina života je bila vrlo teška za Džo. Kada je počela sa dijetom nije ni znala da kuva. Ipak se na kraju snašla i danas bez problema sprema zdrave i lake obroke za sebe i celu porodicu.

- Uvek su mi govorili da ne unosim više od 1200 kalorija dnevno ako želim da smršam- rekla je ona - Zapravo je najbitnije da naučite da volite sebe. To je meni predstavljalo veliki izazov. Tretirajte svaki dan kao novi izazov, vidite šta možete da postignete u tom danu. Ne slušaje negativne komentare, jer samo vi možete da ostvarite svoje snove.

Preporuka

Džo smatra da je neophodno da u početku postavite sebi manje ciljeve. Odredite datum do kada želite da smršate 5 kulograma, ostvarite taj plan pa posle nastavite dalje. Nikako se ne upoređujte sa drugima, svačije telo je drugačije i svako prolazi kroz ovaj put na svoj način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤷🏻‍♂️

    25. avgust 2020 | 12:36

    Ja smrsao 20 kila za 15 dana, ubi me "korona" dijeta i lezanje u bolnici 😕

  • Ja

    26. avgust 2020 | 18:29

    Ova žena ne izgleda zdravo. Ima velike otoke na nogama, tečnost joj se zadržava u telu jer konzumira velike količine ugljenih hidrata. Nezdrava dijeta totalno!

  • D88

    25. avgust 2020 | 13:09

    Čak je i porasla😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA