≫ 

Doktori su rekli devojčici (17) da pati od depresije, ispostavilo se da ima tumor na mozgu

Kako kaže, majka joj je najverovatnije spasila život

  • 1
Žena, glava, bol, sedi na podu, depresija Foto: Shutterstock

Čarli, koja je tada imala 17 godina, došla je kod lekara pošto je imala problema sa glavoboljama, teško joj je bilo da održi ravnotežu, a i vid joj je bio mutan.

Doktor joj je rekao da joj je to sve od depresije, a pre ovih simptoma, zbog lošeg držanja preporučeno joj je bilo da radi jogu.

Međutim, Čarli je odbila da uzima antidepresive i pokušala je da nastavi sa životom. Pošto joj je vid postajao sve mutniji, majka ove devojke iz Bedforda odlučila je da je odvede kod oftamologa. Tokom rutinskog pregleda, utvrđeno je da joj nije dobro. Ubrzo posle toga, otkriveno je da ima rak mozga.

Čarli, sada 19-godišnjakinja, kaže za “San” da ima osećaj da je nisu shvatali ozbiljno.

- Da su me slušali, možda bismo otkrili kancer ranije. Umesto toga, dali su mi antidepresive i nisam imala pojma zašto to - kaže ova devojka.

Kako priča za britanski list, prvi put je počela da ima glavobolje kada je imala 16 godina, te je mislila da je sve u redu dok nije počela da oseća ostale simptome.

Tada je njena majka Mišel pretpostavila da ima glavobolje zato što napreže oči.

- Mnogi u mojoj porodici nose naočare, te je moja majka predložila da odem do oftamologa i uradim test vida kako bih otkrila da li zbog toga imam glavobolje. Doktor je odmah otkrio da nešto nije u redu, te me je uputio u lokalnu bolnicu gde su mi ustanovili da bolujem od tumora na mozgu. To je bilo samo tri nedelje pošto sam napunila 17 godina - priča Čarli.

Čarli je morala da operiše tumor, a onda su usledila hemoterapija. Posle polovine lečenja hemoterapijom nije imala rak u organizmu, ali i dalje pati od posledica bolesti godinu dana kasnije.

- Imam ožiljke na glavi, vratu i grudima. Opadala mi je kosa posle svake ture hemoterapije i nedavno je konačno počela opet da mi raste. Gledajući unazad, majka mi je najverovatnije spasila život tako što je insistirala da odem kod oftamologa. Mislim da ne bismo ni otkrili ovo bez tog pregleda - navodi ova devojka.

Video: Mališa je zbog raka i korone nedeljama bio u bolnici, a onda je dobio najdivniji zagrljaj i poklon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojko

    30. avgust 2020 | 08:17

    Licno sam znao gospodju kojoj je postavljena ista dijagnoza kod nas. Pa kad hemija nije pomogla, skenerom su otkrili da je ipak tumor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA