Rusi otkrili da li su dobrovoljci koji su primili vakcinu iskusili neželjena dejstva: Evo i koja su

Može se javiti eventualno temperatura koja je normalna kod svake vakcinacije

  • 4
vakcina ruska foto: pixabay

Do danas nisu otkrivene ozbiljne komplikacije kod dobrovoljaca koji su primili vakcinu "Sputnjik V" protiv korona virusa, rekao je vodeći istraživač Nacionalnog istraživackog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja" Fjodor Lisicin.

- Što se tice komplikacija, ništa se nije promenilo, nisu otkrivene ozbiljne komplikacije - rekao je on u intervjuu za TV kanal Rusija-24, preneo je TAS S.

Prema njegovim rečima, neželjeni efekati koji su primećeni predstavljaju komplikacije koje se javljaju kod bilo koje vakcinacije.

- To čak nisu ni komplikacije, to su uočeni efekti - rekao je on.

Međutim, ruski stručnjak je primetio da svaka osoba ima individualnu reakciju na vakcinu, pa bi ljudi pre vakcinacije trebalo da se podvrgnu obaveznom medicinskom pregledu.

Rusija je 11. avgusta postala prva zemlja koja je registrovala vakcinu protiv korona virusa pod nazivom "Sputnjik V", a ovu vakcinu razvio je institut "Gamaleja", prenosi "Tanjug".

Pročitajte još:

5 stvari koje morate znati o novoj ruskoj vakcini: Ko neće smeti da je primi?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale71

    2. septembar 2020 | 14:16

    Malo su poranili s neželjenim dejstvima,to se pokaže za nekoliko godina!!!

  • Predragm

    2. septembar 2020 | 14:32

    Svi vi Ruski placenici u oktobru kada Putin poseti Srbiju i donese vakcinu da je primite. Da se zabelezi da ne bi iduce godine dolazili da primite Oxfordsku vakcinu.

  • Co21

    3. septembar 2020 | 02:38

    Ma de bre, neka fala njima na vakcini. Sto se kaze ono...ako treba, ne mora :)) Lijepo je meni i ovako bez vakcine. Vidim korona sad traje osam dana, svi se nesto izlecise na brzinu...tako da vakcine bez, bar neko vreme, dve, tri godine ili kako vec

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA