≫ 

Najimućnija deca su najčešće nezadovoljna svojim životom: Sklona su i suicidnosti

Novi izveštaj UNICEF-a donosi šokantne rezultate

  • 1
tužno dete Pixabay.com

UNICEF je nedavno objavio izveštaj koji jasno sugeriše da deca iz najbogatijih država nisu zadovoljna svojim životom i imaju probleme sa usvajanjem osnovnog znanja iz matematike i sa čitanjem.

U istraživanju su upoređeni i rangirani rezultati 41 članice Evropske unije i Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj , prema zdravlju veštimana i creći dece

U većini analiziranih zemalja 20 odsto dece se ne oseća zadovoljno u svom životu. Najgore rezultate je imala Turska sa 47 odsto dece koja su se izjasnila kao nezadovoljna svojim životom, a odmah slede Japan i Velika Britanija.

Litvanija, Novi Zeland i Estonija beleže najveći broj samoubistava među adolescentima.

Od testiranih država prosečno 40 odsto dece ne usvoji osnovno znanje matematike i savlada čitanje do 15 godine. 

Što se tiče fizičkog zdravlja, u svim državama, prosečno, svako treće dete je gojazno, a te stope naglo rastu i u južnoj Evropi.

- Mnoge od najbogatijih zemalja sveta, koje imaju resurse da svima osiguraju srećno detinjstvo, izneverilo je decu. Ako ove države ne preuzmu  hitne i odlučne mere za zaštitu dobrobiti dece, možemo očekivati rast siromaštva, lošije telesno i mentalno zdravlje te dodatno propadanje vještina dece - rekla je direktorka  UNICEF-a Ganila Olson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    4. septembar 2020 | 19:47

    Ono sto je danas deci dostupno i sto mogu videti tokom adolescencije nekad nisi mogao za sto god to videti ili proziveti,tako je danas ubrzano vreme odrastanja i sazrevanja i kad dostignu vrh ledenog brega dalje se nemoze onda sledi rezignacija jer nevide vise nikakav smisao povratka na staro,nekad je zivot bio dobro izbalansiran gde je sve nekako bilo rasporedjeno do covekovog zivotnog veka,a danas je zivot brzina svetlosti,sve na dlanu ,sve vec na gotovs,usedelost kraj moderne tehnologije i naravno sta se drugo moze i ocekivati nego pojavu debilizma u laksoj ili tezoj formi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA