Najlakša dijeta na svetu koja daje rezultate: Ova žena ju je isprobala i oduševljena je!

Iako se odnosi samo na dva dana u nedelji ova dijeta vam može pomoći da smršate

  • 0
dijeta Foto: Pixabay

Dok se brojne dijete fokusiraju na to šta jedete, režim ishrane poznat kao 5:2 vam samo daje odgovor na pitanje kada i koliko jedete. Naime, ova dijeta se zasniva na tome da pet dana u nedelji jedete sasvim uobičajeno, a dva dana unosite samo 500 kalorija.

Nutricionista Melisa Miler odlučila je da drži ovu dijetu mesec dana kako bi istražila kako ona deluje na organizam.

- Svidela mi se ideja da isprobam 5:2 metod. Utiče samo na dva dana u nedelji, pa je nisam smatrala toliko teškom. Nisam mislila da preterano utiče na život, kao što umeju druge dijete - izjavila je za portal "Body and Soul".

Melisa, ipak, tvdi da dani kada je smela da jede samo 500 kalorija nisu bili nimalo naivni. Unošenje veoma niskog nivoa kalorija definitivno je uticalo na njeno raspoloženje.

- Jasno se sećam kako sam htela da pojedem ruku dok sam ležala u krevetu jedne noći. Ja sam zaista probala mnoge dijete, ali u početku sam imala utisak da nešto nije u redu sa ovom ishranom - prisećala se.

dijeta Foto: Pixabay

Ipak, Melisa trvdi da vremenom dijeta postaje lakša. Ako uspete da podelite 500 kalorija na tri mala obroka, biće vam mnogo lakše.

Možete da uzmete za doručak kajganu samo od belanceta, za ručak da napravite "smuti" od voća, a za večeru spremite bareno povrće.

Takođe, možda će vam biti lakše ako kasnije doručkujete, oko 11 časova.

Za uspeh nije neophodno da dva dana sa ograničenom ishranom budu uzastopna. Možete da raspodelite, kako bi dijeta bila lakša.

- Na moje veliko iznenađenje, nisam imala potrebu da se prejedam onim danima kada sam se normalno hranila. Posle mesec dana ovakve ishrane mogu da priznam da je ova dijeta veoma delotvorna.

Merenje, vaga, težina, kilaža Foto: Shutterstock

Ove 3 stvari vam mogu pomoći ako dijeta ide teško:

Počnite dijetu sa prijateljem. Mnogo puta kada biste hteli da se predate biće neko uz vas ko će vas sprečiti u tome.

Istražite u kom periodu dana ste najgladniji, rasporedite 500 kalorija po tome. Svaki zalogaj je bitan kada se tako mala količina hrane unosi tokom celog dana.

Jedite manje onim danima kada ste zauzeti. Možda je bolje birati radne dane za one sa 500 kalorija, jer će vam posao odvući pažnju od gladi.

Rezultati dijete

Definitivno je moguće smršati uz ovu dijetu. Možete skinuti oko 5 odsto svoje ukupne težina ako se pridržavate ove ishrane mesec dana. Ipak, Melisa je naglasila da je ova ishrana važnija zbog zdravlja. Pogodno je dva dana u nedelji obratiti više pažnje na to šta jedete. Na taj način ćete verovatno primetiti kakve nepotrebne namirnice unosite i običnim danima.

Melisa je, takođe, strogo naglasila da ova dijeta nije za svakoga i da je nikako ne preporučuje trudnicama, ili osobama sa dijabetesom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA