≫ 

Direktor ruskog centra "Vektor": Antitela na virus korona nastaju 14 dana nakon primanja vakcine

A zaštitni titar se razvio nakon druge vakcine

  • 6
Ruska vakcina za kovid 19, korona virus, Rusija

Foto: Shutterstock

Rinat Maksjutov, generalni direktor Državnog instituta za virusologiju i biotehnologiju Research Vektor, koji je razvio drugu vakcinu protiv korona virusa u Rusiji, izjavio je da je pod određenim uslovima moguće steći doživotni imunitet protiv Covid-19.

U razgovoru za rusku državnu televiziju Rusija 1, Maksjutov je rekao da pacijent može steći doživotni imunitet na infekciju ukoliko preleži teži oblik bolesti.

Uz određene osobine imunog sistema, ako je čovek preležao teži oblik lovida-19, može razviti doživotni imunitet na infekciju - kazao je Rinat.

Davajući informacije o vakcini koju je razvio Vektorski institut, Maksjutov je naglasio da su antitela protiv Covid-19 počela da razvijaju 14 dana nakon prve vakcine, ali zaštitni titar razvio se nakon druge vakcine. Interval između dve vakcine bio je 21 dan.

Navodeći da Institut Vektor planira da lansira dve vakcine koje sprečavaju korona virus, Maksjutov je dodao da su ove dve vakcine, koje će koristiti civili, odabrane između šest prethodno razvijenih tehnoloških platformi.

Ana Popova, šefica državne agencije za zaštitu potrošača "Rospotrebnadzor"ranije je saopštila je da je vakcina koju je razvio Institut Vektor Institut u poslednjoj fazi ispitivanja, da su ispitivanja bila uspešna, a vakcinu su primili dobrovoljci koji su razvili potrebna antiteta. 

Postupak registracije vakcine protiv virusa korona koju je razvio Centar "Vektor" trebalo bi da se završi do 15. oktobra.

Video: Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, dozu primila i Putinova ćerka

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VEKTORE.

    26. septembar 2020 | 14:59

    NEKA OSTAVI TE VAKCINE TEBI MI SRBI NEĆEMO 🤫🆗 HVALA NA BRIZI O SRBIMA... POZDRAV 🙋💌.

  • dago 1

    27. septembar 2020 | 17:20

    Mislio sam i ja da je bez veze. Ali ako se pokaze da ovaj virus ostavlja trajnije posljedice ka sto vec vrijeme i pokazuje, sami cemo traziti da je dobijemo. Nisam za al sta ako bude tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA