• 12

Dijabetičarima u Srbiji besplatno senzor za merenje šećera u krvi

Ovaj način merenja nivoa šećera u krvi biće posebno pogodan za najmlađe

  • 12
dijabetes

Pixabay.com

Svim građanima, deci i odraslima obolelima od dijabetesa od danas su dostupni senzori za merenje šećera u krvi o trošku države Srbije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Iako je Pravilnik Ministarstva zdravlja o uvođenju ovih senzora stupio na snagu još 30. januara ove godine, usled kašnjenja i neažurnosti pojedinih organa zdravstvenog sistema, senzori za osobe obolele od dijabetesa nisu obezbeđeni sve do sada.
Iz tog razloga, a usled velikog značaja navedenih senzora, Ministarstvo zdravlja se ovim putem izvinjava osobama obolelim od dijabetesa.
Senzori za merenje nivoa šećera u krvi, odnosno aparati koji bez bockanja mere šećer u krvi se postavljaju na nadlakticu ruke i rezultati se lako očitavaju, zbog čega su od izuzetnog značaja, naročito za decu koja primaju insulinsku terapiju i njihove roditelje.
Procene su da u našoj zemlji više od 700.000 osoba boluje od dijabetesa, te je unapređenje njihovog položaja jedan od prioriteta Ministarstva zdravlja.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    Ostala sam bez posla a drcani sam bolesnik i imam dijabetis. Kome da se obratim?

  • Irena Gvojic

    U vezi ove vaše vesti o dobijanju senzora za sve dijabetičare, moram da vas pitam da je je vest potpuno tačna. Naime, druge novine su objavile da se to odnosi na osobe do 18. g, kao i na one koji koriste pumpu dijabetičari su I. Ostalima, ništa. Da li je vaša vest tačna, ili druge novine imaju druge informacije?

  • Ana

    Kako doci do senzora? 😊

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima