Istražujemo: Kako da kupite dioptrijske ramove i stakla čak do 30% jeftinije?

Više od 1,2 milijarde ljudi na svetu nosi naočare za vid, a prema istim podacima Međunarodne agencije za prevenciju slepila (IAPB), uz redovne preventivne preglede oštećenje vida moguće je izbeći u više od 75 odsto slučajeva

  • 3

Kako bi pružila svoj doprinos u borbi za očuvanje dobrog vida, DIOPTA je pokrenula akciju pod nazivom „izGLEDAJTE BOLJE“ u okviru koje će svi kupci dioptrijskih ramova i stakala imati priliku da ogrebu popust od 10 do 30 odsto, uz besplatni pregled, sve do 1. novembra.

U susret Svetskom danu vida koji se ove godine obeležava 8. oktobra, dr sc. med. Snežana Pešić, stručni konsultant u DIOPTI, istakla je nekoliko važnih saveta za očuvanje zdravlja očiju:

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by DIOPTA (@d_i_o_p_t_a) on

REDOVNI OČNI PREGLEDI

Prvi preventivni pregled kod dece obavezno treba uraditi između druge i treće godine života kako bi se ustanovilo da li postoje promene u dioptrijskom aparatu oka kod deteta i da li su potrebne naočare. Kod odraslih, ukoliko imaju zdrave oči, preventivni pregledi treba da se rade jednom godišnje, ako je dobra vidna oštrina i ako ne postoje simptomi na oku.

U toku pandemije COVID-19, veoma su važni i higijenski uslovi u pregledima vida. Zbog toga DIOPTA realizuje sve preventivne mere u cilju očuvanja zdravlja i bezbednosti – redovno se dezinfikuju radne površine, zaposleni nose zaštitne maske i vizire, svaki potrošač na ulazu dobija gel za dezinfekciju ruku, a okviri i naočare se nakon svakog probanja sterilišu 30 minuta u UV sterilizatoru koji uništava sve mikroorganizme i viruse.

ZAŠTITA OČIJU OD UV ZRAČENJA I PLAVE SVETLOSTI

Boravak u prirodi i prirodna svetlost mogu da spreče ubrzan rast minusa. Ipak, važno je zaštiti oči kada smo napolju, a to se postiže nošenjem naočara sa UV zaštitom. Sa druge strane, u zatvorenim prostorijama, kada smo izloženi ekranima računara, telefona, televizora, važno je nositi naočare čija stakla imaju zaštitu od plave svetlosti, odnosno H-Iprotecht. Ovaj vid zaštite se preporučuje svima koji puno vremena provode za kompjuterom, bez obzira da li imaju dioptriju ili ne, jer se plavo svetlo akumulira na zadnjem delu oka i dovodi do bržeg starenja i do degenerativnih promena.

 KAKO IZABRATI ADEKVATNE NAOČARE ZA VID?

Pored saveta u vezi sa prevencijom i zaštitom očiju, doktorka Snežana Pešić je istakla i kako da se izaberu adekvatne naočare za vid.

- Ram treba da bude udoban za nošenje i da ne klizi sa nosa. Važno je da prati fizionomiju lica - ne treba da bude ni prevelik, ni premali. Ukoliko imate bleđi ten, birajte ram sa hladnim bojama, a ukoliko imate tamniji ten bolje će vam pristajati ram sa tamnim bojama. Birajte naočare koje su suprotne obliku vašeg lica. Ukoliko imate četvrtasto lice, birajte ram koji je okrugao, a ukoliko imate malo oštrije crte lica, birajte ram sa ovalnim oblikom - zaključuje dr Pešić.

Zato, neka i vama Svetski dan vida bude povod da zakažete preventivni pregled u DIOPTI gde vas očekuju vrhunski stručnjaci i najsavremenija tehnologija, a ukoliko su vam potrebni dioptrijski ramovi ili stakla – iskoristite akciju koja traje do 1. novembra i uštedite pri kupovini čak do 30 odsto.

Diopta Foto: Diopta

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    5. oktobar 2020 | 13:22

    Hvala, sta mogu kad sam u selo 200km.od Beograda, Ja kupila naocare u Novi Sad a one mi spadaju, bio mi ram dobar kad sam probala, stavljena mi debela neka stakla navodno zbog moje velike dioptrije nema tanje staklo, ma sta da vam kazem imam glaukom. Volela bih da znam dali imate prestavnistvo u Novom Sadu.

  • Vesna

    5. oktobar 2020 | 14:05

    U kojoj ulici se nalazi Diopta hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA