Stiže lek za koronu?! Pacijenti dobro reagovali, vremenom postajali otporni na virus

Lepe vesti stižu iz sveta

  • 5
korona virus foto: pixabay.com

Korišćenje eksperimentalnih antitela će poslužiti za borbu protiv Kovida-19, pošto grupa volontera nije imala nikakve negativne posledice nakon testiranja.

Prema pisanju Rojtersa, kompanije GlaksoSmitKlajn (GlaxoSmithKline) i Vir Biotehnolodži (Vir Biotećnology) u avgustu su počele da testiraju antitela u pacijentima koji su tek oboleli od korone, u pokušaju da se spreči razvitak bolesti.

Razne kompanije testiraju antivirusne lekove u borbi protiv pandemije.

U izveštaju se navodi da nakon testiranja leka na 20 pacijenata u Sjedinjenim Američkim Državama, planira se proširenje testova na 1.300 ljudi širom sveta. Pola pacijenata će dobiti placebo lekove, a druga polovina pravi lek.

Rezultati će biti gotovi najverovatnije krajem godine, a kolika je efikasnost ovakvog načina lečenja znaće se najkasnije u prvom kvartalu sldeće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рј38

    6. oktobar 2020 | 15:03

    Само нек се амери тестирају,.....нама,староседеоцима на Балкану то и не треба! Не треба нам ни вакцина од грипа! Ни наши доктори је неће!

  • Aca

    6. oktobar 2020 | 19:24

    Ma kakav lek to njih ne interesuje.Njih interesuje samo vakcina,lek im se neisplati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA