Ojačajte imunitet i popravite krvnu sliku: Biće vam dovoljna samo jedna biljka i piće koje svi vole
Eliksir po receptu najčuvenije crnogorske fitoterapeutkinje "diže iz mrtvih"
Osobe koje su zbog operativnih zahvata bile prinuđene da više sedmica provedu ležeći u krevetu, osobe koje se slabije kreću, kao i one koje pate od malokrvnosti i imaju oslabljen imunitet, mogu da koriste vino sa podubicom za saniranje navedenih stanja.
Podubica spada u pet najgorčih biljaka koje rastu na našim prostorima, ali je njena lekovitost nesporna. Narodni travari preporučivali su je za podsticanje apetita, regulisanje bolova u želucu,protiv malokrvnosti i opšte slabosti organizma, za saniranje dijareje, kod reumatskih tegoba...
Recepturu za pripremu lekovitog vina od podubice daje poznata crnogorska fitoterapeutkinja Ramiza Idrizović.
Sastojci:
- 200 grama osušene podubice
- dva litra kvalitetnog domaćeg crnog vina
Priprema i primena:
U staklenu teglu sipajte podubicu, prelijte je crnim vinom i dobro zatvorite. Teglu čuvajte na sobnoj temperaturi osam dana, a potom procedite sadržaj i prelijte vino u staklenu flašu koju ćete hermetički zatvoriti. Svakog dana popijte po jednu čašu ovog vina. Terapija traje do 30 dana.
Navedena količina dovoljna je za 10 dana.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.