≫ 

Slatki pelin u borbi protiv infekcije korona virusom: Ovo je jedini ispravan način pripreme čaja

Čaj ne bi trebalo piti duže od sedam dana zaredom

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Lekovita biljka pelin naširoko je poznata po svojim lekovitim moćima. Postoji nekoliko desetina vrsta ove biljke, a na prostorima Balkana najčešće se koristi gorki pelin koji je izvanredan za saniranje želudačnih problema.

S druge strane, slatki pelin ponovo je dospeo u žižu interesovanja otkako su nemački naučnici otkrili da može da bude od pomoći u lečenju korona virusa.

Ukoliko želite da napravite čaj od slatkog pelina, primenite recepturu narodne travarke Ramize Idrizović iz Bijelog Polja.

Sastojci:

  • ravna supena kašika osušenog lista slatkog pelina
  • 750 mililitara vode

Priprema:

Zagrejte vodu do temperature od 60 stepeni. U termos sipajte kašiku osušene biljke, prelijte je vodom i dobro zatvorite termos, pa ostavite da čaj odstoji preko noći. Ujutro procedite čaj i pijte ga tokom dana.

Važno je da prvu šolju čaja popijete natašte, pre doručka, dok je još želudac prazan, kako bi slatki pelin mogao da ispolji svoja blagotvorna dejstva.

Čaj od ove biljke ne bi trebalo piti duže od sedam dana zaredom. Ukoliko se zdravstveno stanje ne popravi, obavezno napravite pauzu od nedelju dana, pa sprovedite još jedan ciklus ispijanja čaja u trajanju od sedam dana.

Slatki pelin, sušeno bilje biljka Foto: Shutterstock

Slatki pelin je izvanredan imunopodizač, a ujedno se koristi i kao veoma efektno sredstvo za lečenje malarije, i to po preporukama stručnjaka Svetske zdravstvene organizacije.

Zahvaljujući artemisininu, organskom jedinjenju koje je po prvi put laboratorijski izolovano 1973. godine, čaj od slatkog pelina daje dobre rezultate ne samo u lečenju malarije, već i u lečenju virusnih i bakterijskih infekcija, a ima i antikancerogeno dejstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA