≫ 

Anu ni dvoje dece nije omelo da povrati savršenu liniju: Evo kako je uspela u toj "nemogućoj misiji"

I sama priznaje da je u jednom trenutku zapostavila treninge

  • 1
ana ignjatovic Foto: Instagram/ana.ignjatovic

Često možemo sresti osobe koje su nakon što su se ostvarili kao roditelji, stavili u drugi plan ili čak skroz zapostavili svoje potrebe za fizičkom aktivnošću. Uglavnom je razlog manjka vremena ili prekomerni umor.

Da li može dobra organizacija da pomogne u boljoj raspodeli vremena i pronalaženju oduška samo za sebe, pitali smo Anu Ignjatović, instruktorku personalnih i grupnih fitnes programa, majku dvoje dece.

- Nadam se da mogu da dam dobar savet svim prezauzetim roditeljima, jer sam i sama u jednom trenutku zapostavila treninge, iako sam znala benefite istih, nalazeći "dobra" opravdanja. Međutim, upravo sam idući linijom manjeg otpora sebi napravila "medveđu" uslugu. Srećom, naše telo, kao savršena mašina, sa težnjom da se regeneriše i bude zdravo, upravo nam pruža mogućnost da naše greške ispravimo i krenemo ispravim putem - priznaje Ana u razgovoru za "Telegraf".

Ona je primer da je uz dobru organizaciju sve moguće, a budući da su joj treninzi sastavni deo života, preporučuje ih i kaže da se za sve ipak nađe vremena.

- Deceniju i po radim kao instruktor aerobika i pilatesa, a paralelno sa tim zaposlena sam sa punim radnim vremenom. Sa dvoje male dece, poželjna je, ali ne i nemoguća dobra organizacija vremena, kako bih sve što sam zacrtala postigla i pre svega bila zadovoljna. Iz iskustva velikog broja mojih vežbačica, koje su neko vreme trenirale sa mnom, prestale, pa se ponovo vratile, kao i iz svog ličnog iskustva, mogu da najdobronamernije dam savet: potrudite se i pokušajte napraviti vremena za sebe tokom dana.

Ana nam je dala instrukcije i kako na najbolji način da se organizujemo.

- Napravite prioritete obaveza, a neka u vrhu bude deo vremena posvećen sebi. Koliko god bili umorni, bez energije, možda paradoksalno zvuči, ali će vam upravo umerena fizička aktivnost obezbediti priliv pozitivne energije i osvežiti vas. Roditeljstvo, pored neizmerne ljubavi, može doneti i povećanu dozu odgovornosti, zabrinutosti, mogu se pojaviti određeni strahovi, povećati nezadovoljstvo zbog prekomernog broja kilograma ili svega gore navedenog... Upravo je trening način da umanjimo svoja nezadovoljstva, da se osećamo dobro u svojoj koži, jer se tokom istog luče takozvani hormoni sreće. A opšte je poznato da kada ste dobri sebi, dobri ste i drugima. Mislim da je to dovoljan razlog, da našim najmilijima budemo od koristi - bila je jasna Ignatovićeva.

Foto: Youtube/Printscreen/ Ana Ignjatovic

Ističe da pronalaženje vremena za sebe ne treba da bude luksuz ili moda već prioritet i imperativ.

- Sat vremena ili nekad čak i pola sata tri do pet puta nedeljno će vam pomoći da sve svoje prekomerne obaveze lakše podnesete. Zbog svega ovog vredi pokušati pronaći vremena za sebe. Dobra stvar je da zahvaljujući internetu možemo vežbati u vreme kada nama najviše odgovara. Tokom vanrednog stanja, držala sam treninge uživo na svom Jutjub kanalu "Ana Ignjatović", i isti su ostali otvoreni za sve rekreativce i dalje. A za moje stalne i redovne vežbače, držim treninge na obostrano zadovoljstvo u zatvorenoj Fejsbuk grupi "Vežbam sa Anom online".

I za kraj, naša sagovrnica ističe i šalje poruku svima: Svakako vredi biti "sebičan", posvetiti se sebi i trenirati. Ulaganje u zdravlje je, složićete se, najvrednija investicija u vas same.

Video: Bila je teška 172 kilograma, a za godinu dana smršala čak 70! Ne planira da se zaustavi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA