≫ 

Ovako izgleda porođaj u Dubaiju: Buduće mame mogu naručiti muziku i manikir, cena je prava "sitnica"

Fotografije nam je poslala T.L. iz Srbije koja će se ovih dana poroditi u prestižnoj bolnici u Dubaiju

  • 10
Al Khubeirah hospital, Abu Dhabi, United Arab Emirates, bolnica u Emiratima Foto: Shutterstock

Iskustvo porođaja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima je umnogome drugačije od Istočne Evrope, odnosno Srbije.

Naime, pacijentkinja koja odluči da se porodi u jednoj od boljih bolnica u Dubaiju dobiće tzv. birth plan, odnosno plan porođaja u vidu formulara u kojem detaljno može odrediti kako želi da njen porođaj izgleda.

Osim neophodnih zdravstvenih informacija da li porodilja pati od gestacijskog dijabetesa, da li je Rh negativna ili ima neko drugo stanje koje je važno da lekari znaju, ona može i da bira i da li želi da joj nakon porođaja uvedu kateter.

Takođe, porodilja može odmah da naglasi i koju terapiju protiv bolova želi, odnosno da li želi epiduralnu anesteziju, popularni gas koji ublažava bolove, toplu kupku ili možda da zadrži pravo i odluči u samom trenutku porođaja.

U upitniku koji mora da popuni pre dolaska u bolnicu, porodilja može i da bira kako će joj osoblje tačno pomoći da se porodi - da li pristaje da je raseku ukoliko porođaj bude otežan, da li će da "gura" spontano ili da je nameštaju u određene poze ili želi da izbegne vakum.

Ona može i da bira da li će nakon porođaja njen partner biti taj koji će preseći pupčanu vrpcu ili će u slučaju carskog reza ostati u hiruškoj sali i prvi držati bebu.

Moguće je i da se po rođenju bebe konsultuje sa stručnjakom za dojenje, eventualno odbije dojenje kako bi osoblje spremilo posebnu formulu, ali i da izbere da li će beba biti sve vreme sa njom. Buduće mame mogu da biraju i muziku koja će im svirati tokom porođaja, a na usluzi su im manikir i pedikir kako bi doterane napustile bolnicu.

Cena?

Cena osnovnog paketa je 3.213 evra, a ukoliko majka želi epiduralnu anesteziju moraće da doplati još 700 evra. Ukoliko je u pitanju blizanačka trudnoća, onda paket iznosi 5.000 evra, a ako je potreban carski rez cena paketa je 6.300 evra. Cena pokriva dva dana ležanja u bolnici, a svaki naredni dan se dodatno naplaćuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pantagruel

    4. novembar 2020 | 15:29

    Једино што ја разумем из овог чланка је да је госпођа имала потребу да свима покаже како је довољно богата да се породи у Дубаију. Џабе успех у свету, ако се за њега не зна у нашем селу.

  • Tanja

    4. novembar 2020 | 17:29

    Pa i kod nas kosta 3000 eura u privatnim bolnicama

  • Lol

    4. novembar 2020 | 15:34

    Za te pare i ovde bi ti svirala muzika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA