≫ 

Viralan tekst koji bi trebalo da pročitaju svi koji misle da im je pandemija korone uništila život

Svaka pandemija je više nego ozbiljna i odnosi živote, ali ova je ipak malo drugačija

  • 0
priča, misterija, horoskop, istorija, knjiga foto: pixabay.com

Zanimljiv tekst nepoznatog autora postao je viralan na društvenim mrežama i najbolje objašnjava zašto ne treba da upadamo u depresiju zbog jedne izgubljene godine, pa sve i da pandemija korona virusa potraje.

Zamislite da ste se rodili 1900. godine. U vašem tinejdžerskom periodu počinje Prvi svetski rat, a završava se baš kada punite 18 godina.

Taman krećete da živite punim plućima, a onda odmah počinje pandemija španskog gripa koja ubija 50 miliona ljudi. I to ste preživeli! Sada već imate 20 godina.

Međutim, samo devet godina kasnije počinje Velika depresija, ekonomska kriza koja dovodi do velikog siromaštva i gladi širom sveta.

U vašoj 33. godini nacisti dolaze na vlast. Punite 39 godina kada počinje Drugi svetski rat i završava se kada navršite 45.

U 52. godini počinje rat u Koreji, a kada napunite 64 godine i rat u Vijetnamu koji se završava u vašoj 75. godini.

Jedno dete koje je rođeno 1985. godine misli da njegovi bake i deke nemaju pojma koliko je život težak, često ne razmišljajući da su oni sve prethodno navedeno preživeli.

Dete koje se rodilo 1995. godine i sada ima 25 godina misli da je "kraj sveta" zato što duže od 3 meseca čeka dostavu sa Amazona u odnosu na 3 dana koliko je bilo potrebno pre pandemije; Ujedno misli i da je prava katastrofa ako ima manje od 15 lajkova ispod fotografije na Fejsbuku ili Instagramu.

Koliko god ova godina bila neobična i teška i dalje imamo i mnogo više nego što nam je zaista potrebno.

Ljudi će se uvek žaliti na sve, to je jednostavno u našoj prirodi. Pa čak iako imaju struju, telefone, hranu, toplu vodu i krov nad glavom.

Setite se da ništa od toga nije postojalo pre, ali čovečanstvo je preživelo mnogo gore uslove za život i nikada nije izgubilo veru u bolje sutra.

Možda je došlo vreme da budemo manje sebični i prestanemo toliko da se žalimo.

Zar ne?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA