Otkriveno ime pića koje može da pomogne u borbi sa korona virusom

Istraživanje pokazalo da ove biljke mogu osetno da spreče širenje korona virusa

  • 10
Korona Virus Bosna Bolnica Foto: Tanjug/AP/Kemal Softić

Grupa naučnika Univerzitetske bolnice u Esenu otkrili su da čajevi od žalfije i perile imaju jak uticaj i mogu da suzbiju aktivnost korona virusa, javljaju svetski mediji.

Kako navodi “RIA Novosti”, studija nemačkih lekara čeka detaljnu reviziju.

Prema pisanju ovog portala, virolozi su inkubirali ćelije koronavirusa sa biljnim čajevima od žalfije, perile i kolijandera. Dok su pripremali čajeve, pobrinuli su se da tekućine proključaju, a onda su ubacili biljke. One su stajale dva sata u vodi toploj 60 stepeni Celzijusa kako bi osigurali maksimalnu saturaciju sa biljnim komponentama.

Istraživači su otkrili da i kratkotrajno uzimanje perile ili žalfije dovoljno je da osetno spreči reprodukciju koronavirusa. Međutim, iako naučnici smatraju da bi ovi čajevi mogli da se korite u borbi protiv ovog virusa, smatraju da ove informacije moraju da budu detaljnije ispitane od strane drugih stručnjaka.

Prema poslednjim podacima, više od 58 miliona ljudi zaraženo je koronavirusom, dok je preko 1,3 miliona preminulo od posledica bolesti COVID-19.

Video: Užas iz napuljske bolnice: Oboleli od korone umire u toaletu, hodnici puni pacijenata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zac

    21. novembar 2020 | 19:31

    Najverovatnije da ove konpanije koje izbacuju vakcinu bice protiv ovih cajeva jer u protivno ako se to dokaze oni ce izgubiti milijarde.

  • Odavno

    21. novembar 2020 | 20:28

    Se zna za pelin ili kadulju,za desni i grlo medju bolje lekove,pogotovo exstrat od pelima br.1!!

  • galeb

    21. novembar 2020 | 20:51

    Ako godišnje u Srbiji umre od raznih bolesti i ostalog oko 100.000 ljudi, onda 1,3 miliona umrlih u svetu nije velika cifra, to je manje od desetak država?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA