Nemačka vakcina protiv korone u drugoj fazi testiranja: Evo kad bi mogla da bude gotova

Nastavak kliničkih testiranja cepiva kompanije IDT Biologika

  • 0
Vakcina rukavice koronavirus Foto: Tanjug/AP

Nemačka kompanija IDT Biologika planira da započne drugu fazu testiranja eksperimentalne vakcine protiv korona virusa do kraja godine.

Izvršni direktor kompanije Jirgen Betcing izrazio je nadu da će vakcina biti odobrena 2021. godine, prenosi Rojters.

- Ukoliko sva klinička testiranja budu uspešna, mogli bismo da se prijavimo za registraciju do kraja 2021. godine - rekao je on na konferenciji za novinare, prenosi Tanjug.

Jutros je objavljeno da je vakcina protiv kovida 19 Univerziteta Oksford efikasna 70 odsto, posle obavljene treće faze ispitivanja. Takođe, testiranje je pokazalo da je oksfordska vakcina efikasna 90 odsto kada je primenjena u pola doze, praćene punom dozom u razmaku od najmanje mesec dana.

U protekle dve nedelje stiglo je više dobrih vesti u vezi sa vakcinom koja bi trebalo da zaustavi širenje virusa SARS-CoV-2. „Moderna“ je objavila da je njena vakcina efikasna 94,5 odsto, Fajzer i BioNTek su saopštili da je njihova vakcina efikasna 90 odsto, a proizvođač ruske vakcine tvrdi da je vakcina "Sputnjik V" efikasna 92 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA