≫ 

Astra Zeneka zatražila od Indije odobrenje za vakcinu protiv korona virusa

Potez AstraZeneke dolazi odmah nakon što je kompanija Fajzer zatražila u subotu da se odobri upotreba njene vakcine u Indiji

  • 2
Vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Institut Serum u Indiji, koji ima kapacitet da proizvede najviše vakcina na svetu, dobio je molbu za odobrenje hitne upotrebe vakcine protiv korona virusa kompanije AstraZeneka, prenelo je danas nekoliko indijskih medija.

Kompanija se obratila i zdravstvenom regulatornom telu Indije, koje takođe mora da odobri upotrebu vakcine, dodaje Rojters.

Iz Seruma nisu mogli odmah da komentarišu Rojtersov zahtev za komentarom.

Potez AstraZeneke dolazi odmah nakon što je kompanija Fajzer zatražila u subotu da se odobri upotreba njene vakcine u Indiji.

- Ostajemo posvećeni ciljem da se dogovorimo sa vladom Indije i da dođemo do rešenja kako da vakcina bude dostupna za upotrebu širom zemlje -  rekao je portparol Fajzera za Rojters, a prenosi Tanjug.

Iz instituta Serum su saopštili da na je osnovu četiri kliničke studije, dve u Velikoj Britanije i po jednoj u Brazilu i Indiji, utvrđeno da je Kovidšild "izuzetno efikasna" u sprečavanju teških oblika korona virusa.

Distribucija Astra Zenekine vakcine, ukoliko bude odobrena, neće biti teška, jer Kovidšild može da se čuva na temperaturama od dva do osam stepeni.

Video: Đerlek: Ruske vakcine stigle i sada se proveravaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    7. decembar 2020 | 08:10

    Au sta rade Britanci, prvo sa Kinom dovozili opijum u Evropu stotinama godina, a sada vakcine. Ne pita se Amerika vec Britanija za sve! Nije funta dzabe jaca od evra i dolara. Komitet 300 tajno udruzenje procitajte knjigu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA