Dr Crnorak o jezivim posledicama korona virusa koje ne prestaju da iznenađuju ni same lekare

Retka pojava u medicini, postala česta kod kovid pacijenata

  • 2
Bolnica Pixabay.com

Doktor Bogdan Crnorak, pomoćnik direktora KBC "Bežanijska kosa", izneo je zastrašujuće podatke o posledicama koje izaziva korona viruus.

Naime, dr Crnorak je za RTS naveo da novi virus ima tedenciju da kod velikog broja obolelih izazove arterijsku trombozu, te komplikacije poput gubitka ekstremiteta, ali i do fatalnih ishoda.

- Posledice ćemo tek sagledavati, naročito kad su u pitanju pacijenti koji su imali hronična oboljenja pre toga. Primetili smo komplikacije koje nisu očekivane, pre svega vaskularne, ishemijske, arterijske tromboze koja su retka i ozbiljna stanja koje se pod uticajem virusa javljaju dosta često - naveo je doktor.

U pitanju je zgrušavanje krvi u arterijama, gde krv zapravo ide i brzo, a u regularnoj medicini ovo je retka pojava koja može ostaviti trajne posledice, pa i gubitak ruke ili noge, upozorio je doktor.

- Imali smo više od 20 trombektomija koje smo radili, što je ogroman broj na ovaj broj pacijenata. Veliki broj operisanih nije prošao dobro - izjavio je dr Crnorak sa žaljenjem i naveo da je samo jedan posto pacijenata oporavio i otišao kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    10. decembar 2020 | 21:53

    Ubijedite u ta uvjerenja ljude koji pak ni ne vjeruju da virus i postoji. E doktore šta kažete na to ? Uspijete li u tome,prijećemo se riješiti zla zvano korona virus i početi s normalnim životima.

  • Kobra

    10. decembar 2020 | 17:53

    Ne bi se reklo da su arterijske tromboze direktno uzrokovane korona virusom,nego je drugo posredi u pitanju. Nemojte da plasite ljude takvim pricama koje ne piju vpdu.Bar onima koji se iole razumeju!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA