Dr Branimir Nestorović prokomentarisao zašto Evropska unija okreće leđa ruskoj vakcini "Sputnjik V"

Kako kaže, čitava priča oko vakcina je politizovana

  • 24
Dr Branimir Nestorović foto-ilustracija: Nikola Tomić; pixabay.com

Dr Branimir Nestorović gostovao je jutarnjem programu TV Prva gde je govorio o navodima ruskih stručnjaka da ne bi trebalo konzumirati alkohol 2 nedelje pre i 4 nedelje posle primanja vakcine protiv korona virusa.

- To izgleda kao da se vodi kampanja protiv vakcine. Zamislite kada tamo kažete da ne smeju da piju alkohol 6 nedelja. Isto bi i Srbi reagovali. Ja svako jutro popijem po jednu čašicu posle kafe, to je onaj moj čuveni recept za imunitet - slatko od dunje, kafa i rakija.

Nestorović kaže da mu nije jasno na koji način bi alkohol mogao da remeti dejstvo vakcine.

- To do sada nikada nije bila preporuka ni za jednu vakcinu, a za duvan je tek interesantno. Pošto vladam ruskim jezikom dovoljno da mogu da čitam te medicinske vesti, nisam uspeo da nađem objašnjenje.

Čuveni doktor je prokomentarisao i politizaciju vakcine, odnosno činjenicu da EU uporno okreće glavu od ruske vakcine "Sputnjik V".

- Cela ta priča oko ruske vakcine se iskomplikovala jer ne znate šta će biti neposredni efekat, osim imunološkog. EU je rekla Mađarskoj da ako kupi rusku vakcinu, neće im priznati sertifikate. Zato sada ostaje nejasno, ako se mi vakcinišemo ruskom i hoćemo da putujemo, a EU nam ne priznaje sertifikat ruske vakcine. Uvek se meša politika u sve, a to malo zbunjuje ljude - rekao je i nastavio:

- Evo i u jednom britanskom članku upoređivali su dostupne vakcine - rusku čak nisu ni prikazali da postoji. Zašto? Zato što Englezi mrze Ruse i neće da uzmu u obzir ni vakcinu. Svaka zemlja gura neki svoj interes. Ne mogu da verujem takođe ni da će Fajzer da proizvede milijardu vakcina do kraja sledeće godine. Pritom su dosta i skupi i ne verujem da će ove siromašne zemlje imati pristup. U Nemačkoj će oko vakcina konkretno biti i socijalnih tenzija jer se veruje da će vakcina izazvati socijalne tenzije budući da će se odmah napraviti dva fronta, za i protiv - zaključio je dr Nestorović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    11. decembar 2020 | 09:49

    Živ bio i Bog te čuvao na mnogaja ljeta Dr. Nestoroviću.

  • Mitar iz Dubiča

    11. decembar 2020 | 10:36

    Covek car, samo njemu verujem!!!

  • др. Несторовић

    11. decembar 2020 | 10:34

    је једини који нам враћа поверење у здравство,Хипократова заклетва му је очигледно битнија од свега!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA