Dr Feelgood slikovito prikazao: Evo šta napravimo od želuca nakon jednog nezdravog obroka

Kume, mnogo je

  • 8
Dr Filgud Foto: Youtube/Printscreen/ Zona Zdravlja

Na svoj autentičan i originalan način dr Feelgood nam godinama predstavlja značaj parvilne ishrane, ali i stil zdravog života.

Kako mnogi njegovi klijenti navode, rezultati njegovih saveta, ne smao da su efikasni, već život čine znatno kvalitetnijim.

Filgud je posvetio jedan video klip svom kumu, ali i mnogima koji se ne pridržavaju pravila nutricionizma. A kako naš mentalitet nalaže - neumereni smo u jelu i piću, pa nam to može umnogome uticati na zdravlje, ali i gojaznost.

Naime, dr Filgud je u svom videu prikazao, uz pomoć kese, šta uradimo našem želucu nakon jednog "srpskog" obroka, i zista deluje uznemirujuće, a sadržaj koji pojedemo za jednaa ručak, vari se i do nekoliko sati.

- Kume, ovo snimam zbog tebe. Da ti pokažem šta da jedeš, kako da ručaš - započeo je Filgud svoje savete.

Prema njegovim rečima, pola sata pre obroka dozvoljeno je popiti čašu vode, ali i bistra supa je odličan izbor. Mnogi greše, kada se nakon supe odmah "bace" na glavno jelo. To je greška, trebalo bi da sačekamo pola sata, a onda nastavimo s obrokom.

Umerena i uravnotežena ishrana doprinosi pravilnom varenju, a nadutost i gasovi će biti izbegnuti ako se budemo pridržavali ovog pravila. Ono što je važno, jeste izbegavati hleb u ishrani, jednako kao i slatkiše.

- Za jednu odraslu mušku osobu dovoljno je da unese 700-800 kalorija za ručak - naveo je Filgud u svom videu.

Dr Filgud je zatim izvadio kesu i pokazao šta jedan prosečan muškarac unese tokom ručka u svoj želudac, u ovom slučaju, za primer je poslužio Flgudov kum Aca. Napunio je kesu svim namirnicama koje Aca unesee za prosečan obrok i zaista, slikom je uspeo da dočara svu "težinu", u svakom smislu te reči.

Pogledajte do kraja savete dr Filguda u videu koji opisuje do detalja osnov zdarve ishrane:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija Cvorovic

    15. decembar 2020 | 19:43

    Sit sam ovih ptevaranata sa pricom o hrani itd.... onaj ko zeli zdrav zivot mora da zivi na selu, da pije domace mleko, da jede sveza jaja, sir, povrce.... da jede ono sto proizvede, pije izvorsku vodu, dise cist vazduh...bukvalno svaki dan, naravno to je nemoguce za one koji uzivaju u gradu uz kafe, cigare, brzu hranu... e za takve su ovi prevaranti sa supljom pricom lek za dusu

  • Sibin

    15. decembar 2020 | 19:37

    Smaras bre celavi!!!

  • Zzz

    15. decembar 2020 | 19:36

    Filozof

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA