≫ 

Iz prve ruke: Lekar objašnjava kako izgleda bolničko lečenje obolelih od korone u Srbiji

Kako teče teška borba iz dana u dan najbolje znaju lekari i medicinsko osoblje koje mesecima radi u vanrednim okolnostima

  • 1
analiza krvi, korona virus, kovid ambulanta foto-ilustracija: pixabay: ATA Images

Svakodnevno ispred kovid ambulanti stotine ljudi čeka u redovima za testiranje na kovid 19. Neki  dolaze sa još blagim simptomima, dok drugi jedva stoje na nogama od bolova i visoke temperature.

A u kovid ambulanti ih čekaju lekari, sestre i drugo medicisnko osoblje koji moraju da ih pregledaju i odrede da li su za kućno ili bolničko lečenje, kakva im terapija odgovara, koje dodatne analize treba da urade. Ovo je priča iz prve ruke o svakodnevnim izazovima i podvizima medicinske struke koja daje sve od sebe da pomogne obolelima.

Doktorka T. J. (35) jedna je od onih koja se mesecima  u koštac hvata sa koronom i pregleda pacijente pod punom opremom u bolnici u kojoj radi. Najvažnije joj je da svima pravovremeno bude ukazana pomoć i da se odredi adekvatan protokol lečenja. A da bi se odredilo kakav tip lečenja odgovara svakom pacijentu, u kovid ambulantama se rade određeni pregledi.

Kako to izgleda iz prve ruke saznajte u nastavku teksta na portalu E-klinika...

Video: Udovičić: Sada je nemoguće zaštititi se od virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lena

    16. decembar 2020 | 17:13

    Ova bolest jeste nova... o njoj se malozna.Imaju protokol po kome lece. Da li se uvek mora drzati protokola ako pacijent dodje sa tezom klinickom slikom? Lose iskustvo imamo u mojoj porodici koja se tragicno zavrsila u julu mesecu... mlad 38 godina.Bilo bi neumesno da u ovoj situaciji krivim lekare... ali u nasem slucaju , mislim da su zatajili.Zato molim sve lekare... ne drzite se protokola!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA