≫ 

Ruski lekari predlažu koga je najbolje zvati za Novu godinu u goste: "Sigurno nećete dobiti koronu"

Pa, zapravo sasvim je logično

  • 1
Nova godina, prskalica foto: pixabay.com

ELISA test na antitela sasvim pouzdano pokazuje da li je osoba nakon preležanog korona virusa zaštićena od ponovne infekcije što znači da ne može ni biti nosilac virusa i zaraziti druge.

Stoga, ako planirate okupljanje za novogodišnje praznike, pozovite samo ljude koji su već preležali korona virus, savet je ukrajinskog stručnjaka za zarazne bolesti dr Igora Gaiduka.

- Prisustvo antitela znači da je osoba zaštićena. Dakle, ovde su ili oni koji su vakcinisani ili oni koji su preležali virus i imaju antitela. Čak iako nemaju antitela na testu, njihovi titri će svakako skočiti nakon oporavka, a tu su i T-ćelije koje štite - ističe dr Gaiduka.

Prema njegovim rečima, čak i ako planirate zabavu za Novu godinu, neka spisak zvanica bude ograničen na one koji su već imunizovani.

- Pod takvim uslovima možete čak i zagrliti ljude i uživati u zabavi punim plućima - naglasio je dodajući da tako nešto svakako ne planiraju oni koji još uvek nisu preležali koronu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    18. decembar 2020 | 19:08

    Najsigurnije je ne zvati nikog. Što pre to shvatimo, pre ćemo moći opet da živimo normalno. U suprotnom ova Korona ima da se razvlači ko slina 2 godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA