Šta se nalazi u Fajzerovoj, a šta u Moderninoj vakcini?

Jedno je sigurno - ni jedna, ni druga nemaju čip

  • 16
fajzer, pfizer foto-ilustracija: pixabay; tanjug/ap

Teoretičari zavere i antivakseri su prethodnih meseci širili dezinformacije o vakcinama protiv korona virusa, a list Biznis insajder podseća da je "jedna od najvećih netačnih izjava ona koju je dao Bil Gejts, koji je kazao da se u vakcini nalazi implant kojim će se ljudi pratiti putem mikročipova."

"Ipak, ovo nije tačno", ukazuje Biznis insajder.

Fajzer i Moderna su do detalja saopštili sastojke njihovih vakcina.

Aktivni sastojak obe vakcine su modifikovani isečci virusnog genetskog materijala, poznatiji kao mRNK.

Biznis insajder dodaje da mRNK organizmu služi kao "genetska vreća za udaranje kako bi naučio da se bori protiv proteina koji pomažu korona virusu da napravi invaziju u naše u ćelije".

Istovremeno, mešavina šećera, masti i soli služi da se ublaži efekat vakcine na telo.

Fajzerova vakcina se sastoji od modifikovanog niza informacione RNK, zatim jedinjenja lipida, a tu su još i kalijum-hlorid, monokalijum-fosfat, natrijum-hlorid (kuhinjska so), dinatrijum-fosfat i saharoza, prenosi Biznis insajder.

I Moderna ima modifikovani niz informacione RNK, a sastojci su lipidi, trometamin-timonometan, trometamin-hidrohlorid, acetantna (sirćetna) kiselina, natrijum-acetat i saharoza (šećer).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beogradski

    22. decembar 2020 | 15:32

    I da nam ugrade mikročip ne bi imali ništa od toga ... šta ima da nas prate kad ne idemo nigde, da nas slušaju kad pričamo isto zadnjih deset godina, hranimo se jednolično zadnjih 20 godina...kome smo mi, kao narod, interesantni?

  • Alessandro

    22. decembar 2020 | 16:14

    Da je sreće da sadrži neki mikročip pa da se ovaj narod malo dozove pameti na neki način, makar spoljašnjim uticajem, da ne pljuje svuda oko sebe, da ne baca smeće gde stigne, da se ne gura kada ulazi u autobus, da ne parkira gde stigne ili na 2 parking mesta... jednom rečju da se nauči kulturi!

  • Shitoshi

    22. decembar 2020 | 15:04

    Sta se nalazi i koliko je sigurna poslusajte Danu Grujicic i Nestorovica sinoc u emisiji cirilica. Oni ne zele da je prime.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA