≫ 

Kina odobrila svoju prvu vakcinu protiv korona virusa

Nisu objavljeni detaljni podaci o efikasnosti vakcine kompanije Sinofarm

  • 1
Vakcina Kina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Kina je odobrila svoju prvu vakcinu protiv korona virusa za opštu upotrebu kompanije Sinofarm, objavila je danas kineska Nacionalna uprava za medicinske proizvode.

Iako nisu objavljeni detaljni podaci o efikasnosti vakcine, pekinški Institut za biološke proizvode objavio je da je vakcina efikasna 79,34 odsto, prenosi Rojters.

Iako je Kina bila sporija u odobravanju vakcine od drugih zemalja, već nekoliko meseci vakciniše ljude sa tri različite vakcine koje su u završnim fazama ispitivanja, piše britanska agencija, prenosi Tanjug.

Predstavnik Sinofarma saopštio je da će detalji o vakcini kasnije biti objavljeni.

Kineski Sauf Čajna morning post objavio je da će do lunarne nove godine u februaru biti vakcinisano 50 miliona građana iz visoko prioritetnih grupa.

Kako se navodi, cena vakcine zavisiće od nivoa upotrebe, ali pretpostavlja se da će biti besplatna za kineske građane.

U Kini se trenutno radi na razvoju najmanje pet vakcina protiv korona virusa, a koje razvijaju velike farmaceutske kompoanije Sinovak, CNBG, CanSino Bajolodžik, Sinofarm i Kineska akademija nauka i sve su u završnim fazama istraživanja.

Video: Đerlek: Srbija jedina u Evropi sa dve vakcine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prle

    31. decembar 2020 | 09:37

    Bice za par meseci barem desetak proizvodjaca vakcina. Pa istrazivanje se radilo u oko 130 laboratorija, mnogi ce uspeti, a oni koji kasne ce bankrotirati. Kao u svakom biznisu na svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA