≫ 

Posebna upozorenja za terapije monoklonskim antitelima: Nemojte ih davati deci i adolescentima

Ne postoje kvalitetni dokazi koji podržavaju sigurnost i efikasnost ove terapije, ističu stručnjaci

  • 0
devojčica dete bolesno prehlada Ilustracija/ Foto: Andrea Piacquadio from Pexels

Grupa doktora iz 29 američkih bolnica upozorava da nova terapija monoklonskim antitelima protiv kovida-19 deci i adolescentima, čak i onima sa visokim rizikom od hospitalizacije ili ozbiljne bolesti, nisu preporučljive.

Dva nova leka koja je u novembru hitno odobrila američka Uprava za hranu i lekove namenjena su pacijentima sa blagim do umerenim simptomima kovida-19 koji nisu na bolničkom lečenju.

Specijalisti za zarazne bolesti, pedijatri, farmakolozi i pedijatri - hematolozi objavili su u Journal of Pediatric Infectious Diseases Society izveštavaj u kom ističu da je „tok kovida-19 kod dece i adolescenata obično blag“.

Prema njihovom mišljenju, ne postoje kvalitetni dokazi koji podržavaju sigurnost i efikasnost terapije monoklonskim antitelima kod dece i adolescenata koji imaju kovid-19.

Stručnjaci ističu da postoje ograničeni dokazi o umerenoj koristi upotrebe terapije monoklonskim antitelima kod odraslih, kao i dokazi o mogućoj šteti povezanoj sa reakcijama tokom primene ili anafilaksije.

Video: FDA odobrila hitnu upotrebu eksperimentalnog leka za koronu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA