Smrt žene u Sloveniji nema veze sa vakcinacijom, biće urađena obdukcija?

Žena preminula usled srćanog udara

  • 7
Vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Starija žena koja je umrla u Sloveniji nakon vakcinacije protiv kovida-19, preminula je zbog ponovljenog srčanog infarkta i smrt nije imala neposredne veze sa samom vakcinacijom, izjavio je danas portparol vlade za kovid-19 Jelko Kacin, prenosi Tanjug.

On je istakao da se radi o ženi u poznoj životnoj dobi i podsetio da je vakcinacija na dobrovoljnoj bazi. Podsetimoo, žena je u domu za stare primila vakcinu Fajzer-BioNTeka.

Ustanovljeno je da je starica već imala jedan infarkt pre ovoga, te da je poslednji bio i presudan. Zaključuje se na osnovu ovoga da njena smrt nema nikakve veze sa vakcinacijom niti bi to mogla biti posledica.

Kacin je dodao da će zaključak o ovom slučaju doneti nezavisna komisija  u okviru Ministarstva zdravlja i da verovatno biti urađena obdukcija tela.

Ministar za socijalna pitanja Janez Cigler Kralj kazao je da podaci o domu u kojoj je došlo do smrti, kao i o ličnim podacima preminule, uključujući njenu starost, nisu objavljeni zbog zaštite privatnosti, prenosi Tanjug.

On nije komentarisao navode nekih novinara da se slučaj koji je juče potvrdio nacionalni Institut za javno zdravlje (NIJZ) dogodio pre više dana i da je smrt štićenice nastupila šest sati nakon što je vakcinisana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • haj

    5. januar 2021 | 18:03

    Nije tačno da dobrovoljno primaju stari vakcinu niko hi ne pita za to sem stohi na silu vakcionisu sače bit svaki smrt starački ili udar a dosad je bila samo korona sve stare če da pobiju sa tom vakcinom

  • Boža zemunac

    5. januar 2021 | 18:01

    Lažu čim zinu. Lažu za medalju.

  • Zoe

    5. januar 2021 | 18:23

    Pa NORMALNO, i ova u Hrvatskoj umrla prirodnom smrću...ma kakva vakcina pa i strateški primaju matori pa ko prezivi pricace.. A i bitan je penzioni fond.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA