Novi soj korona virusa otkriven u Tokiju

Šef Nacionalnog instituta za zarazne bolesti kaže da je novi soj pokazao neke sličnosti sa onim koji su se pojavili u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi

  • 1
Njujork, Las Vegas, Tokio Foto: Pixabay/Tokio

Četiri osobe koje su stigle u Tokio iz Brazila su inficirane novim sojem korona virusa, saopštili su danas zdravstveni zvaničnici, piše Tanjug.

Ovu vest je potvrdio i premijer Jošihide Suga, koji je rekao da će vladi biti potrebno nekoliko dana pre nego što odluči da li da produži vanredno stanje u Osaki, Kjotu i Hjogu, prenela je agencija Kjodo.

Nacionalni institut za zarazne bolesti je naveo da ne postoji dokaz da je novi soj korona virusa zarazniji od prethodnih, niti da je opasniji.

Takadži Vakita, šef Instituta, rekao je da je novi soj pokazao neke sličnosti sa onim koji su se pojavili u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

Četiri putnika koji su došli iz Brazila su odmah na aerodromu testirani i saznali su da su pozitivni, nakon karantina.

Od njih četvoro, jedan muškarac u četrdesetim godinama je hospitalizovan zbog teškoća prilikom disanja, žena u tridesetim se žalila na jak bol u grlu i glavobolje, tinejdžer je imao povišenu temperaturu, a četvrti putnik, takođe tinejdžer, nije imao simptome.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA