Naš ortoped Borislav Despot među prvima je primio vakcinu protiv kovida u Dubaiju i ima važnu poruku

Dr Despot nije imao neželjena dejstva nakon vakcinisanja

  • 4
Dr Borislav Despot foto: privatna arhiva; eklinika.rs

Paralelno sa razvijanjem vakcina u različitim delovima sveta, zdravstveni sistem Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) se uključio u razvoj i testiranje. Obezbeđen je i značajan broj dobrovoljaca prijavljenih za ispitivanje delovanja vakcina na humanu populaciju.

Dr Borislav Despot, specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije, koji u Dubaiju (UAE) radi već 13 godina u najvećem regionalnom trauma centru „Rashid Hospital“, ekskluzivno za eKliniku govori o ličnom iskustvu, ali i o vakcinaciji u ovoj zemlji.

Bez neželjenih dejstava nakon primljene Pfizer vakcine

Dr Despot je prvu dozu Pfizer vakcine primio 28. decembra prošle godine, a revakcinacija mu je zakazana za tri nedelje, 18. januara 2021. godine.

– Osim minimalnog bola na mestu uboda u levi nadlakat, nikakvih drugih opisanih, dozvoljenih, očekivanih nuspojava i neprijatnosti nisam imao i nemam ih – kaže  sagovornik i dodaje da bespogovorno veruje u bazične biomedicinske nauke i istraživanja kroz koja je prošao tokom procesa školovanja.

Nastavak teksta možete pročitati na portalu E-klinika...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jesr

    14. januar 2021 | 13:42

    Zasto je doktor otisao u Dubai a kod nas zlatno doba

  • Maki

    14. januar 2021 | 14:43

    Zasto dr ne leci u Srbiji u ova teska vremena? Neka se vrati da radi ovde pa onda neka prica za novine...

  • Djordje Debeljacki

    14. januar 2021 | 18:26

    Dr. Despot ce morati da saceka neko vreme da bi video ima li ili nema bilo kakvih nezeljenih efekata Pfizerove genetske vakcine na njemu samome ili njegovom potomstvu, tako da Vam je objava prilicno senzacionalistickog tipa. Svako dobro Dr. Despot i dobra mu sreca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA