Koliko ljudi bi trebalo da se vakciniše kako bi se stekao kolektivni imunitet?

Dr Kisić Tepavčević otkrila je procene

  • 2
Beograd, Knez Mihajlova Foto: Nikola Tomić

Procena je da milion i po do dva miliona građana treba da bude vakcinisano da bi se stvorio kolektivni imunitet koji će zaustaviti epidemiju korona virusa, izjavila je danas članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

- To su procene, predviđanja, kada je u pitanju kolektivni imunitet - rekla je dr Kisić Tepavčevićeva nakon sednice Kriznog štaba.

Upitana da li će se raditi istraživanja delotvornosti vakcine, ona je rekla da će se raditi istraživanja samo u određenim grupama.

Kako je navela, dosadasnji istraživanja ohrabruju i ona kažu da je nakon vakcinacije veći broj antitela nego nakon preležane bolesti kovid-19.

- Sada imamo moćno oružje za borbu protiv virusa korona, a to je vakcina - rekla je Darija Kisić Tepavčević, koja je i ministarka rada.

Video: Odlučeno da li će biti popuštanja mera

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    29. januar 2021 | 12:07

    Milion ipo do dva je dovoljno samo ako isto toliko bude i zaraženih. Kako sa 30% stanovništva koje primi vakcinu misli da dosegne do 70%. Priča da na jednog registrovanog obolelog ide još 10 asimotomatskih i neotkrivenih je pala u vodu. Maximalno ide još jedan do dva. Jer da je teorija tačna onda je Crna gora sa 50000 zaraženih stekla imunitet krda 100% i bez ijedne vakcine.

  • Boža zemunac

    29. januar 2021 | 14:22

    Oho ho ho ho ho ho ho. Ona je zaista učenica vidovite Zorke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA