Fauči: U SAD vakcinisano 20.000 trudnica, nije bilo nuspojava

Imunolog je podsetio da deca i trudnice nisu bili uključeni u kliničkim testiranjima za Fajzer/Bionteh ili Moderna vakcine

  • 1
Trudnica, trudna žena, korona virus Foto: Pixabay

Na desetine hiljada trudnica koje su vakcinisane protiv kovida, dosad nisu imale negativne reakcije na vakcinu, rekao je danas Entoni Fauči, vodeći imunolog u SAD tokom brifinga u Beloj kuću.

Fauči je podsetio da deca i trudnice nisu bili uključeni u kliničkim testiranjima za Fajzer/Bionteh ili Moderna vakcine, koje su odobrene za hitnu upotrebu u SAD, preneo je CNN.

Američki imunolog je naveo da će početi klinička testiranja na trudnicama i deci.

- Ipak, želim da kažem da čim je EUA (Agencija za odobravanje lekova za hitnu upotrebu) odobrila upotrebu vakcina, oko 20.000 trudnica je vakcinisano i nije bilo takozvanih ''crvenih zastavica'', kako mi ovde kažemo, a sve su nadgledale Agencija za hranu i lekove i Centar za prevenciju i kontrolu bolesti - kazao je Fauči.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fakjuci

    11. februar 2021 | 08:23

    Cenjeni imunologu svetskog glasa i stasa. Iz svih literatura na svetskom nivou moze biti i vise nego dovoljan broj uzoraka koji su primili vakcinu. Ali vreme je to koje ce pokazati sve sta se desava. Nemoguce je zakljuciti 20000 trudnica je primilo vakcinu i proslo od toga 6, 8 ili 12 nedelja. Za tako nesto se potvrdjuje kada se te bebe i deca odrastaju i prate. I na kraju njihovo zacece novog potomstva. Onda se kaze ne 100% nego 1000%.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA