≫ 

Ko je češće prijavio neželjene reakcije na vakcinu protiv korone u Srbiji

- Do sada nismo imali ništa zabrinjavajuće. Sve što se do sada dešavalo, rešavalo se roku u nekoliko dana - kaže Pavle Zelić iz ALIMS-a

  • 15
Pfizer BioNTech Fajzer Biotek vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

U Srbiji je, zaključno sa jučerašnjim danom, prijavljen ukupno 261 slučaj neželjenih reakcija nakon vakcinacije protiv korona virusa, izjavio je Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva i dodao da je to veoma mali broj, imajući u vidu ukupan broj vakcinisanih građana u našoj zemlji.

Naveo je da se neželjene reakcije nakon vakcinacije mogu očekivati, ali da je važno to što nije bilo dugotrajnih posledica.

- Do sada nismo imali ništa zabrinjavajuće. Sve što se do sada dešavalo, rešavalo se roku u nekoliko dana - rekao je Zelić, gostujući na televiziji Pink, a prenosi Tanjug.

Naveo je da neželjene reakcije mogu da budu povišena temperatura, bol na mestu primene vakcine, otok, crvenilo, bol u mišićima, zglobovima, glavobolja, mučnina..., i dodao da su ih uglavnom prijavljivali građani uzrasta od 45 do 64 godine, i da su to češće bile žene.

- Nema razloga da bilo ko odustane od vakcine zato što se boji neželjnih reakcija, pa svi smo primali vakcine od malih nogu i znali da mora da izađe neki pečat, da može da se desi da vas boli glava - rekao je Zelić.

Poručio je da ne treba da se plašimo vakcina jer je, ističe, svaka vakcina validna, efikasna i bezbedna.

Video: Pratimo neželjene reakcije. Do sada smo imali 3 na 415.000, koje su zahtevale hospitalizaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vasa laz

    11. februar 2021 | 12:33

    Ako je svaka vakcina validna i bezbedna, zbog cega moram da se potpisem da snosim ja svu odgovornost za ne zeljene pisledice a ne vi?

  • 534

    11. februar 2021 | 12:35

    Danas primio drugu kinesku vakcinu. Samo par sati sam imao nus pojave i prestalo. Okretao sam se za kineskinjama ali sad je to već prošlo

  • Mina

    11. februar 2021 | 12:34

    Svaka je efikasna kako kaze samo sto ne znaci da i nakon nje necemo lezati koronu i da su maske obavezne. Hvala uzmite i moju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA