Korona bi mogla da postane kao grip do kraja godine, Henkok: Tek tada ćemo se vratiti u normalu

Dodao je da je "uveren" da će svim punoletnim osobama biti ponuđeno da se vakcinišu do septembra

  • 7
korona virus foto-ilustracija: pixabay.com

Ministarstvo zdravlja Velike Britanije saopštilo je da će novi načini lečenja i vakcinacija značiti da će se kovid pretvoriti u "još jednu bolest sa kojom ćemo morati da živimo", što znači da će život moći da se vrati u normalu, preneo je Miror.

Ministar zdravlja Met Henkok se nada da će kovid biti "izlečiva bolest, nalik gripu" do kraja godine, prenosi Tanjug.

On je optimističan da će virus, koji je u ovoj ostrvskoj zemlji odneo više od 116.000 života od početka pandemije, "biti samo još jedna bolest sa kojom ćemo živeti".

- Na taj nivo moramo da svedemo kovid narednih meseci. Ako se kovid pretvori u bolest nalik gripu, moći ćemo da živimo normalno i da ublažavamo situaciju sa tretmanima i vakcinama - ocenio je Henkok u razgovoru za britanski Telegraf.

Dodao je da je "uveren" da će svim punoletnim osobama biti ponuđeno da se vakcinišu do septembra.

Profesor imunologije na Kraljevskom koledžu u Londonu, Deni Oltman, rekao je da se slaže sa komentarima Henkoka da će Velika Britanija moći da živi sa kovidom na isti način kao sa gripom.

Ranije danas je objavljeno da su hospitalizacije zbog kovida u Britaniji opale bržim tempom nego što se to očekivalo, nakon što je uveden vrlo oštar restriktivni nivo prošlog meseca, što je Britancima unelo nadu da će lokdaun biti ukinut ranije nego što se očekivalo.

Dokumenta koja su došla do lista Tajms kažu da je vladino savetodavno telo za borbu protiv kovida (SAGE) reklo da očekuje da se broj hospitalizovanih prepolovi sledećeg meseca.

Video: Kopaonik pun turista, iako je korona virus i dalje u jeku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA