≫ 

Ideje za jednostavan i zdrav doručak napravljen od namirnica koje svako ima u kući

Jogurt, voće, jaja...

  • 2
malina, voće, doručak Foto: Pixabay

Često čujemo da je doručak najvažniji obrok tokom dana. Ipak, zbog obaveza i žurbe ujutru nemamo uvek vremena da pripremimo ukusna i zdrava jela.

Predstavljamo vam nekoliko ideja za zdrav i relativno brz doručak.

Jogurt i voće

Lagani, kremasti jogurt je pun kalcijuma i proteina, zasitiće vas i držaće vas sitim tokom jutra. Možete da dodate nekoliko zamrznutih malina ili jagoda ili da isekcate jednu bananu, kako bi jutro bilo slatko.

Jaja su uvek odličan izbor

Jaja ju zdrav izvor proteina i hranljivih sastojaka, poput vitamina D, B12 i kalcijuma.

Zbog velike količine proteina, jaja su odlična za ishranu, posebno za doručak, a nutricionisti tvrde da su  jedna od najhranljivijih namirnica.

jaja doručak, voće Foto: Pixabay

Ideje za doručak sa jajima ne manjkaju, jer jaja mogu da se pripremaju na nekoliko načina. Najzdravija su svakako kuvana. Mogu da se kombinuju sa nemasnim mladim sirom i povrćem.

Pšenične klice 

Malo pšeničnih klica učiniće puno za vaše zdravlje. Samo dve kašike daju oko 15 odsto preporučenog dnevnog unosa vitamina E i 10 odsto folne kiseline.

Vitamin E je često vrlo malo zastupljen u ishrani ljudi, tako da je ovo dobar način da se doda u ishranu, posebno kod osoba koje ne jedu puno koštunjavih namirnica ili semenki.

Borovnice, jagode i maline 

Ove voćke su savršene kao dodatak žitaricama ili jogurtu, ili pomešane u voćnom šejku, za one koji vole brzi doručak. Pored toga, veoma su zdrave, piše Minut za mene.

Borovnice pozitivno utiču na memoriju i motoričke sposobnosti, kao i na krvni pritisak i metabolizam. Takođe, imaju i manje kalorija od mnogih drugih vrsta voća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA