≫ 

Preporuka zdravstvenih vlasti u Irskoj: Odložite vakcinisanje AstraZenekom iz predostrožnosti

- Nije zaključeno da postoji veza između stvaranja krvnih ugrušaka i vakcinisanja ovim cepivom, ovo su samo mere predostrožnosti – kažu nadležni

  • 6
AstraZeneca AstraZeneka vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Nacionalni savetodavni komitet za imunizaciju Irske preporučio je da upotreba vakcine Oksford/AstraZeneka u ovoj zemlji bude privremeno odložena, javlja Irish Times.

Iz Ministarstva zdravlja Irske saopštili su da je preporuka data po dobijanju izveštaja Norveške agencije za lekove posle četiri nova slučaja o zgrušnjavanju krvi kod pacijenata posle vakcinisanja ovim cepivom.

- Nije zaključeno da postoji bilo kakva veza između vakcine Oksford/AstraZeneka i ovih slučajeva. Međutim, iz predostrožnosti, a u iščekivanju dobijanja dodatnih informacija, Nacionalni savetodavni komitet za imunizaciju preporučio je privremenu obustavu upotrebe vakcine AstraZeneka u Irskoj – navodi Skaj njuz.

Nacionalni savetodavni komitet za imunizaciju danas će ponovo zasedati, posle čega će se predstavnici ovog tela obratiti javnosti.

Pre dva dana iz Svetske zdravstvene organizacije saopšteno je da je vakcina Oksford/AstraZeneka odlična i da nije utvrđena uzročno-posledična veza između vakcinisanja ovim cepivom i prijavljenih zdravstvenih problema.

Video: Vučić: Ove vakcine znače još 150.000 vakcinisanih u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ce

    14. mart 2021 | 11:37

    Na zapadu nista novo samo propaganda.Dalje od mene.

  • Vuk

    14. mart 2021 | 11:38

    Hahahaha, a Evropa sprema zabranu ulaska u EU ko je primio Rusku ili Kinesku vakcinu. Gospodo iz Europe, sami sebe pobijate, toliko ste isprepadani, doći će te po vakcinu u Srbiju, hahahaha!!!

  • XX

    14. mart 2021 | 13:24

    Odlicna vakcina,samo suvise jeftina,moraju da je obaraju....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA