Nemačka iz opreza obustavlja upotrebu vakcine Astrazeneka

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je takva odluka doneta po savetu nemačkog nacionalnog regulatora za vakcine Instituta Paul Erlih, koji je pozvao na dalju istragu slučajeva

  • 6
vakcina korona, AstraZeneka AstraZeneca Astra Zeneka Foto: Tanjug/AP

Nemačka vlada saopštila je danas da obustavlja upotrebu vakcine AstraZeneka protiv korona virusa zbog novih izveštaja o opasnim krvnim ugrušcima u vezi s tom vakcinom, piše Tanjug.

Da će Nemačka obustaviti upotrebu vakcine AstraZeneka protiv kovida 19, potvrdio je danas portparol nemačkog ministarstva zdravlja, a prenosi agencija Rojters.

Ministarstvo je saopštilo da je takva odluka doneta kao "mera predostrožnosti" i po savetu nemačkog nacionalnog regulatora za vakcine Instituta Paul Erlih, koji je pozvao na dalju istragu slučajeva, prenosi agencija AP.

U saopštenju je navedeno da će Evropska agencija za lekove odlučiti da li će i kako će nove informacije uticati na odobravanje vakcine.

Saopšteno je da su prijavljeni slučajevi pojave krvnih ugrušaka, ali nije precizirano gde i kada su se incidenti dogodili.

Nekoliko drugih evropskih zemalja privremeno je zaustavilo upotrebu vakcine AstraZeneka kako bi istražili slučajeve krvnih ugrušaka koji su se dogodili nakon vakcinacije.

Iz AstraZeneke poručuju da nema razloga za zabrinutost zbog njihove vakcine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA