≫ 

Lansiranje indijske vakcine, koja je testirana na britanskom i afričkom soju, odložena za septembar

Izvršni direktor Instituta "Serum" rekao je da su ispitivanja Korovaksa započela u Indiji

  • 2
Vakcina koronavirus Foto: Tanjug/AP

Lansiranje nove indijske vakcine protiv kovid-19, koju su zajednički razvili indijski Institut Serum i biotehnološka kompanija Novavaks sa sedištem u SAD, verovatno će biti odloženo za septembar, izjavio je danas direktor indijske kompanije Adar Punavala.

Punavala, koji je izvršni direktor Seruma, rekao je u januaru da se očekuje da će vakcina, nazvana Korovaks, biti lansirana do juna.

Ipak, danas je rekao da su ispitivanja Korovaksa započela u Indiji, ali nije rekao zašto je lansiranje vakcine odloženo.

- Testirana je na afričkim i britanskim varijantama kovid-19 i ima ukupnu efikasnost od 89 procenata - tvitovao je Punavala, čiji je Institut Serum najveći svetski proizvođač vakcina, prenosi Tanjug.

- Nadamo se da ćemo je lansirati do septembra 2021! - dodao je.

Indija je do sada primenila 58,1 milion doza vakcina, što je treća najviša cifra nakon SAD i Brazila, mada mnogo niža kada se gleda procentualno na stanovništvo od 1,35 milijardi.

Video: Građani iz susednih zemalja masovno došli na vakcinaciju u Beograd: Redovi ispred Belexpo centra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA