≫ 

Zatrudnela posle nekoliko godina, pa u 12. nedelji kod lekara doživela šok: Otkrivena još jedna beba

Doktori nisu mogli da shvate o čemu se radi, jer ono što se desilo Rebeki je nešto toliko retko, da tačan broj ovih fenomena nije poznat

  • 0
roditelj i beba Ilustracija, Foto: Pixabay

Rebeka Roberts i njen partner Ris Viver pokušavali su nekoliko godina da dobiju dete, a onda su im stigle lepe vesti koje su ih šokirale u isto vreme.

Naime, par iz Velike Britanije je prvobitno saznao da je Rebeka u drugom stanju i da im je prvo dete na putu. Međutim, kada je bila na pregledu u 12. nedelji, ostala je u blagom šoku, pošto su lekari otkrili još jednu bebu.

- Bila sam stvarno u šoku kada su mi rekli da nosim dve bebe umesto jedne - kazala je 39-godišnja Rebeka u emisiji "Good Morning America", a prenosi televizija ABC.

- Kazali su mi da postoji razlika od tri nedelje između dve bebe koju doktori nisu mogli da razumeju - dodala je ona.

Doktori nisu mogli da shvate o čemu se radi, jer ono što se desilo Rebeki je nešto toliko retko, da tačan broj ovih fenomena nije poznat, kazao je njen lekar Dejvid Voker.

Na kraju je otkriveno da je reč o superfetaciji, fenomenu kada se druga, nova trudnoća desi tokom "inicijalne" trudnoće. Da bi do ovoga došlo, jajne ćelije su nastale iz jajnika u dve odvojene prilike. One se zatim oplode i uđu u matericu, objasnio je Voker.

- Moja prvobitna reakcija je bila kako sam propustio drugog blizanca. Međutim, posle mi je malo laknulo kada sam shvatio da nije reč o mojoj grešci, već o prilično neuobičajenoj trudnoći - objasnio je Rebekin lekar.

Rebeka je saznala za blizance, a njen partner nije bio pored nje na pregledu zbog mera protiv korona virusa.

- Kada sam saznala da ćemo da imamo blizance, bio je na parkingu. Bila je to mešavina osećanja - kazala je Rebeka.

Ona je rekli da su Ris i ona imali problema da nađu bilo kakve informacije na internetu o superfetaciji, jer je toliko retka.

Video: Pet trudnica rodilo blizance noćas u KC Vojvodina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA